Pratik Bilgiler Telkin nedir? Telkin ne demek TDK? Telkin etmek ne demek?

Telkin nedir? Telkin ne demek TDK? Telkin etmek ne demek?

Paylaş
Telkin nedir? Telkin ne demek TDK? Telkin etmek ne demek?

Telkin, Arapça kökenlidir ve Türkçeye de Arapçadan gelmiştir. Telkin kelimesi talkin kelimesinden gelir. TDK sözlük anlamına göre telkin, yol gösterme ya da öğretme anlamlarında kullanılır. Telkin nedir ve telkin etmek ne demek sizler için derledik.

Telkin, bir duygu ya da düşünceyi karşıdakine aşılama ya da yol gösterme demektir. Telkin sözcüğü dilimize Arapça dilinden geçmiştir.

Haberin Devamı

Telkin nedir?

Türkçede çok fazla kelime vardır ve bazıları da farklı dillerden gelmiştir. Tüm kelimelerin anlamlarını bilmek mümkün olmayacağı için bilmediğiniz kelimelerin ne demek olduğunu TDK sözlükten bulabilirsiniz. Türk Dil Kurumunda Türkçede kullanılan ve anlamca karşılığı olan her kelimenin anlamı yazar. Bu anlamlara göre kelimeleri cümle içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Telkin, kökeni Arapça olan bir sözcüktür ve Türkçeye de Arapça dilinden gelmiştir. Telkin kelimesinin Türkçedeki karşılığı bir düşünceyi karşıdakine aşılamak, yol ya da çıkış göstermek anlamlarındadır. Telkin kelimesini empoze etmek anlamında da kullanmak mümkündür.

Telkin ne demek TDK?

Telkin kelimesinin Türk Dil Kurumundaki karşılığı bir duyguyu ya da düşünceyi karşıdakine empoze etmek ya da yol göstermek demektir. Telkin sözcüğünün TDK'ye göre anlamları arasında da öğretici olma ya da yol ve çıkış gösterme demektir. Türk Dil Kurumundaki sözcüklerin tüm anlamlarını bulmak mümkündür. Bu sayede kelimelerin birinci ya da ikinci anlamlarını doğru şekilde Türk Dil Kurumundan temin edebilirsiniz. Arapça kökenli bir sözcük olan telkin sözcüğü uzun senelerdir dilimizde kullanıldığından artık yerleşmiştir ve birçok kişi tarafından sıklıkla kullanılır. Bu nedenle telkin kelimesini sıklıkla duymak ya da yazılarda okumak mümkündür.

Haberin Devamı

Telkin etmek ne demek?

Telkin kelimesi birçok farklı şekillerde sözcük öbeği halinde kullanılabilmektedir. Telkin etmek sözcük öbeği de telkin sözcüğünün en fazla kullanım alanından biridir. Telkin etmek, aşılamak anlamına gelir. Türk Dil Kurumuna göre telkin etmek Türkçede aşılamak anlamına gelir. Telkin etmek dilimizde yatıştırmak ya da yol göstermek anlamlarında da kullanılır. Birini telkin ettiğinizde ona bir duygu ya da düşünceyi aşılamaya çalışırsınız. Ayrıca telkin ederseniz bu birini yatıştırmak ya da sakinleştirmek demektir. Telkin etmek de telkin kelimesinden türemiştir.