Dini bilgiler Reca nedir? Reca ne demek TDK? Reca ve havf ne demek?

Reca nedir? Reca ne demek TDK? Reca ve havf ne demek?

Paylaş
Reca nedir? Reca ne demek TDK? Reca ve havf ne demek?

Reca, istek ve ümit anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Genellikle tasavvufta kullanılan reca kelimesi beklenti anlamına da gelir. Reca, kulun Allah'a (CC) güvenmesi anlamındadır. Reca nedir, Reca ve Havf ne demek ayrıntıları ile posta.com.tr okurları için derledik.

Reca, kulun ilahi rahmetinin genişliği anlamına gelen bir tasavvufi kelimedir. Ayrıca Allah'ın (CC) rahmetine güvenmek anlamında da kullanılır.

Haberin Devamı

RECA NEDİR?

Reca, kelime anlamı olarak ümit ya da istek anlamlarına gelir. Tasavvuf alanında sık sık kullanılan bir kelime olmasından dolayı da birçok kişi tarafından anlamı merak edilir. Bu kelimelerin anlamlarını kolay bir şekilde internetten araştırarak bulabilir ve öğrenebilirsiniz. Reca, Allah'ın (CC) rahmetine güvenmek ya da kulun ilahi rahmetindeki genişlik anlamlarında kullanıldığı bilinir. Allah'a (CC) güvenen ya da umutlanarak her zaman Allah'a (CC) güvenmek durumu reca kelimesi ile ifade edilebilir.

RECA NE DEMEK TDK?

TDK sözlük anlamına göre kelimelerin anlamlarını öğrenebilirsiniz. Dilimizde Türkçe kökenli olmasa da kullanılan her kelimenin anlamını Türk Dil Kurumundan bulabilirsiniz. Türk Dil Kurumuna bakarak her kelimenin Türkçedeki karşılığını öğrenebilirsiniz. Daha çok tasavvuf alanında kullanılan reca kelimesinin anlamı merak edilir. Reca, Allah'a (CC) güvenmek ve umutlanmak, ümit içinde olmak anlamlarına gelen bir sözcüktür. Kulun Allah'ın (CC) rahmetine güvenmesi ve umutlarını kaybetmemesi, ilahi rahmetin genişliğini bilmesi durumunda reca kelimesinin kullanılması doğru kabul edilir.

Haberin Devamı

RECA VE HAVF NE DEMEK?

Reca ve Havf hem normal konuşma ve günlük dilde, hem de tasavvuf dilinde kullanılabilen kelimelerdir. Bu kelimelerin farklı anlamları olduğundan konuşma dilinde ve tasavvufta kullanılması mümkündür. Reca, tasavvufta Allah'ın (CC) rahmetine güvenmek ve her şeyi ondan istemek anlamındadır. havf ise kelime anlamı olarak korku demektir. Bu korku insanın savunma mekanizmasından kaynaklanması gerekir.

İçsel bir dürtü olarak meydana gelen korkular için havf kelimesi kullanılır. İnsanın sosyal yaşamıyla beraber ruhi yapısına da zarar veren bir korku için havf denir. Havf, tasavvuf alanında ise Allah (CC) korkusu anlamında havf-ı teala olarak kullanılır. Havf-ı Teala olarak kullanıldığı zaman bu söz öbeğinin anlamı Allah (CC) ya da tanrı korkusu demektir.