Pratik Bilgiler NİĞDE HARİTASI: Niğde ilçeleri nelerdir? Niğde hangi bölgede yer alır?

NİĞDE HARİTASI: Niğde ilçeleri nelerdir? Niğde hangi bölgede yer alır?

Paylaş
NİĞDE HARİTASI: Niğde ilçeleri nelerdir? Niğde hangi bölgede yer alır?

Tarihi ve kültürü ile önemli şehirlerden birisi Niğde'dir. Özellikle Antik dönemden kalan birçok yapıyı da günümüze taşımıştır. Yerli ve yabancı turistlerin de sık sık ziyaret ettiği bir bölgedir. Niğde ilçeleri nelerdir? Niğde hangi bölgede yer alır sizler için ayrıntıları ile derledik.

Niğde turizm açısından çok önemli bir şehirdir. Sanayi alanında hızla gelişen bu şehirde, hayvancılık ve tarım da ön plana çıkmaktadır.

Haberin Devamı

NİĞDE HARİTASI: NİĞDE İLÇELERİ NELERDİR?

Merkez ilçe dahil, Niğde'nin toplam 6 ilçesi bulunmaktadır. Genel olarak bu ilçeler merkezin etrafında yer alıyor. Bunlar; Niğde merkez, Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla ilçeleridir. Nüfusun büyük bir kısmı Niğde merkezdedir. Özellikle hayvancılık ve tarım temel geçim kaynağı olsa da, Niğde merkezde sanayileşme ciddi anlamda gelişmektedir.

Yer altı kaynakları ile bu şehir önem kazanmıştır. Niğde, diğer şehirlerde göç vermektedir, buna paralel olarak ilçelerden merkeze doğru bir artış söz konusudur.

Niğde şehrinin eski ismi olarak Nahita veya Nakita olduğu düşünülmektedir.

NİĞDE HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Şehir, Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Niğde ilinin kuzeybatısında Aksaray, kuzeyde Nevşehir, kuzeydoğuda Kayseri, batı ve güneybatıda Konya, güneyde Adana ve Mersin illeri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

İç Anadolu'nun Kapadokya bölgesinde yer alan Niğde şehrinde ören yerleri, doğal güzellikler, dağ ve kültür turizmi yapılmaktadır.

Niğde zengin tarihi ile geçmişten bugüne birçok tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. Niğde şehrinde karasal bir iklim hakimdir. Yaz ayları sıcak ve kurak geçiyor. Kış ayları soğuk ve kar yağışlı oluyor. Kış ayları ortalama 3-4 ay sürüyor. En soğuk ay ise Ocak iken, en sıcak ay Temmuz'dur.

NİĞDE İLİNİN GENEL ÖZELLİKLERİ

Niğde ili yemekleri ile ön plana çıkan çıkmaktadır. Özellikle beyaz kiraz reçeli, Niğde gazozu, kaymak tatlısı, cevizli erişte, etli bamya, halveter tatlısı, pirinçli elma dolması, ayva boranası bunlardan bazıları.

Turizm açısından cazip bir bölge olan Niğde, doğal ve tarihi güzellikleri ile dikkat çekiyor. Bu şehir 10 bin yıl kesintisiz bir şekilde birçok medeniyetlerin yerleşim merkezi olmuştur.

Bizans, Roma, Selçuklu, Osmanlı dönemlerine ait birçok kalıntıya bu bölgede ulaşılmıştır. Niğde kalesi, Gümüşler Manastırı, Alaeddin Camisi, Şah mescidi, Hanım camii, Paşa camii, Sungurbey kütüphanesi görülmesi değer yerlerdendir. Aynı zamanda kent merkezinde bulunan birçok konak ve eski ev koruma altına alınmıştır. Niğde şehrinde patates, kuru fasulye, elma, lahana ürünleri üretilmektedir.

Haberin Devamı