Pratik Bilgiler Ö harfi ile başlayan şehir İsimleri - Ö ile başlayan şehir adları nelerdir?

Ö harfi ile başlayan şehir İsimleri - Ö ile başlayan şehir adları nelerdir?

Paylaş
Ö harfi ile başlayan şehir İsimleri - Ö ile başlayan şehir adları nelerdir?

Günlük hayatımızda kelime oyunlarında ya da bulmacalarda çok sık karşımıza çıkan sorular arasında yer alan Ö harfi ile başlayan şehirler merak konusu olmaktadır. Bu şehir isimlerini bilmek bulmacalarda kolaylık sağladığı gibi kişinin genel kültür seviyesini de arttırmaktadır. Dünyada Ö harfi ile çok fazla sayıda ülke ya da şehir vardır. Ö harfi ile başlayan şehir isimleri hakkında merak edilenleri derledik.

Ülkemiz genelinde Ö harfi ile başlayan bir şehrimiz mevcut değildir. Fakat dünyada Ö ile başlayan birkaç şehir ismi bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

 

Ö HARFİ İLE BAŞLAYAN ŞEHİR İSİMLERİ 

Ülkemizde Ö harfi ile başlayan herhangi bir şehrimiz bulunmamaktadır. Bunun yanında Dünya genelinde Ö harfi ile başlayan şehirler;

İsveç- Östergotland: İsveç ülkesinde çok fazla turist çeken bir şehir olarak çok popüler bir şehirdir. Baltık Denizinde de kıyısı bulunan şehir, İsveç'in en kalabalık şehirleri içindedir. 

İsveç-Östersund: İsveç ülkesinin kuzey kısmında yer alır ve yüz ölçümü olarak da İsveç'in en büyük olan şehirlerinden biri olmaktadır. 

 İsveç Örebro: İsveç'in güney kuşağında bulunan bu şehir de Göller Yöresine ait olmaktadır. 

İsveç- Örnsköldsvik: Bu bölge de İsveç'in orta ve doğu bölümünde, Botni kıyılarında yer almaktadır.

Genelde bu şehirler dışında Ö ila başlayan başka bir ülke yoktur. Ülkemiz genelinde de Ö harfi ile başlayan bir şehide yer almaz. Genelde Ö ile başlayan ülkeler merak edildiği zaman da Dünya üzerinden Ö harfi ile başlayan tek ülke de Özbekistan olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

 

 

Ö İLE BAŞLAYAN ŞEHİR ADLARI NELERDİR? 

 Genelde dünya genelinde Ö harfi ile başlayan şehirler, İsveç ülkesinde görülen 4 şehirden ibaret olmaktadır. Bunun dışında da ne ülkemizde ne de başka bir ülkede Ö ile başlayan bir şehir yoktur. Bu konuda pek çok farklı araştırma yapıldığı zaman karşımıza sadece Ö harfi ile başlayan 4 İsveç şehri çıkmaktadır.

Aynı şekilde Dünya üzerindeki Ö harfi ile başlayan ülke de Özbekistan dışında yoktur. Bu bilgiler her daim aklınızda kalmalıdır. Hem genel kültür hem de merak konusunda çok etkili ve farklı bilgilerdir. Genelde bu bilgilere sahip olan kişi genel kültür zenginliğine bir yenisini daha eklemiş olur.