Pratik Bilgiler Ödemeli nasıl atılır? Tüm operatörlerde ödemeli arama yöntemleri...

Ödemeli nasıl atılır? Tüm operatörlerde ödemeli arama yöntemleri...

Paylaş
Ödemeli nasıl atılır? Tüm operatörlerde ödemeli arama yöntemleri...

Hattında arama yapmak için yeterli TL bulunmayan kişiler, arama yapmak istedikleri kişiye karşı ödemeli arama gerçekleştirebilirler. Ödemeli arama gönderildiği zaman, karşı tarafın görüşmeyi kabul etmesiyle görüşme başlamış olur ve ücretlendirme aramayı gönderen kişiye değil aramayı kabul eden kişiye yapılır. Tüm operatör kullanıcılarının ödemeli arama yapma hakkı bulunmaktadır. İşte, ödemeli arama hakkında merak edilen detaylar.

Ödemeli arama atmak aynı zamanda ters ücretli arama olarak da bilinmektedir. Ödemeli aramada, görüşme ücretleri arayan kişi tarafından değil aranan kişi tarafından karşılanmaktadır. Bu nedenle ters ücretli arama olarak adlandırıldığı ifade edilebilir. Ödemeli arama servisinin kullanılabilmesi için ise aramanın yapıldığı kişi tarafından onaylanması gerekmektedir. Onaylamadığı takdirde telefon görüşmesi gerçekleştirilemez.

Haberin Devamı

ÖDEMELİ NASIL ATILIR?

Ödemeli arama sırasında görüşme ücreti aramayı yapan kişi tarafından değil de aramayı kabul eden kişi tarafından karşılanmaktadır. Ödemeli arama tüm operatörler tarafından yapılabilmektedir. Ancak ödemeli arama yapılması, kullanılan operatör göre farklılık gösterebilir. Ödemeli arama atılmasıyla ilgili bilinmesi gereken önemli detaylardan birisi de kullanıcıların sadece kendi operatörlerinde bulunan kişilere ödemeli arama atabileceğidir.

Ödemeli arama atmak için;

Turkcell kullanıcılarının numaranın başına *135* yazmaları ardından aramak istedikleri telefon numarasını yazmaları ve numaranın sonuna # eklemeleri durumunda ödemeli arama gönderebileceklerini söylemek mümkün olmaktadır. Aynı zamanda Turkcell kullanıcılarının tuşlama yapmadan UpCell uygulamasını kullanarak da ödemeli arama yapmaları mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

Vodafone kullanıcılarının ödemeli arama yapabilmek için, *149* kodunu tuşladıktan sonra telefon numarasını yazmaları ve sonuna # eklemeleri durumunda ödemeli arama yapmaları mümkün olmaktadır.

Türk Telekom kullanıcılarının ise ödemeli olarak aramak istedikleri telefon numarasının başına sadece 9696 yazdıktan sonra arama yapmaları durumunda ödemeli arama gerçekleştirebileceklerini söylemek de mümkün olmaktadır.

TÜM OPERATÖRLERDE ÖDEMELİ ARAMA YÖNTEMLERİ

Tüm operatör kullanıcılarının ödemeli arama yapabilmeleri mümkün olmaktadır. Ancak kullanılan operatör dışında farklı bir operatöre ödemeli arama gerçekleştirilmesi mümkün olmamaktadır. Ödemeli arama yapılmak istenmesi durumunda ödemeli arama talebinde bulunan kişiye herhangi bir ücretlendirme yapılmamaktadır. Ödemeli aramanın gönderildiği kullanıcı ise telefonu açtığında aramanın ödemeli olduğu ve ücretlendirmenin kendisine ait olduğuna dair bir bilgilendirme kaydı dinletilir.

Telefonu açan kişinin ödemeli görüşmeyi kabul etmesi durumunda istenilen numarayı tuşlaması gerekmektedir. Böylece ödemeli aramayı gönderen kişiyle telefon bağlantısı sağlanmış olur. Kişinin ödemeli aramayı kabul etmemesi durumunda ise telefonu kapatması veya görüşmeyi sonlandırmak için söylenen numarayı tuşlaması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Her operatör için ödemeli arama yapma yöntemi farklılık gösterebilmektedir. Turkcell kullanıcılarının ödemeli arama göndermesi için *135* kodunu tuşlayıp telefon numarasını yazmaları ve sonuna # ekleyerek aramaları gerekmektedir. Vodafone kullanıcılarının ise *149* kodundan sonra telefon numarasını tuşlamaları ve ardından # basarak aramaları gerekmektedir. Son olarak Türk Telekom kullanıcılarının ise sadece 9696 numarasını tuşladıktan sonra ardından telefon numarasını yazmaları ve aramaları ödemeli arama atmak için yeterli olmaktadır.