Pratik Bilgiler Ortanca Çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Ortanca Çiçeği hikayesi nedir?

Ortanca Çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Ortanca Çiçeği hikayesi nedir?

Paylaş
Ortanca Çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Ortanca Çiçeği hikayesi nedir?

Balkon ve bahçeleri süsleyen ortanca çiçeği, doğru bakıldığında uzun yıllar yaşar. Görüntüsüyle içleri ısıtan ortanca çiçeği özellikle yaz sonunda özel bakım gerektirir. Peki, ortanca çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Ortanca çiçeği hikayesi nedir? Ortanca çiçeği bakımı ve sulaması hakkında merak edilenler haberimizde.

İster bahçede isterseniz de saksıda yetiştirebileceğiniz ortanca çiçeği, birden fazla rengiyle bulunduğu ortama renk katıyor. Peki, ortanca çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Ortanca çiçeği hikayesi nedir? Ortanca çiçeği bakımı ve sulaması hakkında bilinenler...

Haberin Devamı

ORTANCA ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI NASIL YAPILIR?

Ortanca çiçeğinin sağlıklı olması için gün ışığından beslenmesi gerekir. Eğer karanlık ortamda kalırsa yapraklarını döker ve çiçek açmaz. Bulunduğunuz ortamda gün ışı yok ise bitkinin gün ışından faydalanmasını aydınlatıcılarla destekleyebilirsiniz.

Ortanca çiçeğinin sulaması oldukça kolaydır. Yazın haftada iki kere kışın ise haftada bir kere sulanmalıdır. Bitkiyi her hafta aynı günlerde sulayın. Eğer suladığınızda saksıda fazla su varsa fazlalık suyu dökmeniz önemlidir. Eğer fazla gelen su dökülmezse toprakta haşereler çıkabilir. Eğer bitkinin toprağı kuru değilse sulamayı bir ertesi gün yapabilirsiniz.