Pratik Bilgiler Pedikür nasıl yapılır? Evde pedikür yapma yöntemleri nelerdir?

Pedikür nasıl yapılır? Evde pedikür yapma yöntemleri nelerdir?

Paylaş
Pedikür nasıl yapılır? Evde pedikür yapma yöntemleri nelerdir?

El ve ayak bakımı da en az diğer bakımlar kadar önemli olmaktadır. Özellikle yaz mevsiminde sandalet ve terliklerin sıklıkla tercih edilmesi nedeni ile ayak bakımına çok dikkat etmek gerekir. Kuaföre gidecek zamanı olmayanlar için evlerde uygulanacak pedikürler bulunmaktadır. Pedikür nasıl yapılır? Evde pedikür yapma yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ayaklara yapılan bakım hem sağlık hem de estetik açıdan çok önemlidir. Özellikle ayaklarda pek çok enfeksiyon ve hastalıkların engellenmesi için düzenli pedikür yapılması gerekilir. BU anlamda evde herkesin kendine yapabileceği pedikür teknikleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

PEDİKÜR NEDİR?

Pedikür ayakların kozmetik tedavisi olarak tanımlanmaktadır. Pedikür işlemi denildiğinde akla sadece oje sürmek gelmektedir. Fakat pedikür sadece oje sürmek ile ilgili olmayıp kapsamlı bir ayak bakımı olmaktadır. Pedikürü hem erkekler hem de kadınlar yapabilir. Pedikür işlemi ayak tırnaklarını kesmeyi, düzeltmeyi ve şekillendirmeyi, tırnak etlerine bakmayı, peeling yapmayı, nemlendirmeyi ve ayak masajını son olarak da oje sürmeyi içermektedir.

PEDİKÜR NASIL YAPILIR?

  • Pedikür yapılması için ilk olarak malzemelerin hazırlanması gerekilir. Bu malzemeler oje çıkarıcı, ayak törpüsü veya ponza taşı, tırnak törpüsü, pedikür makası, ayak kremi, oje ve pedikür leğeni olmaktadır. Pedikür şu işlem aşamaları ile yapılmaktadır:
  • lk olarak tırnaklar hazırlanmalı eski ojeler aseton ile çıkarılmalıdır.
  •  Daha sonra pedikür suyu hazırlanmalıdır. Pedikür suyu ılık su ile hazırlanmalıdır.
  •  Daha sonra ayaklar su içerisine konularak bir süre bekletilmelidir. Bu aşama pedikürün en önemli aşamalarından birisidir.
  • Ayaklar sudan çıkarıldıktan sonra tırnak etlerine vazelin sürülebilir.
  • Ayak tabanları ponza taşı ile ovalanmalıdır.
  • Daha sonra tırnaklar kesilmeli ve törpülenmelidir.
  • Tırnak eti itici ile etler geriye doğru itilmelidir. Daha sonra çıkan etler temizlenmelidir.
  •  Son olarak ayaklara masaj yapılmalıdır. Bu sayede kan dolaşımı arttırılır.
  •  Tüm bakım işlemleri tamamlandıktan sonra eğer istenir ise oje sürülebilir.

    EVDE PEDİKÜR YAPMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Ayakların gerekli bakımlarının yapılmaması durumunda tırnak mantarları, topuk çatlamaları ve birçok enfeksiyon durumu gelişebilir. BU sebeple düzenli pedikür işlemlerinin yapılması estetik ve sağlık açısından çok önemlidir. Bakımsız ayaklar genellikle kötü kokulara maruz kalmaktadır. Bu da sosyal hayatı olumsuz bir şekilde etkilemektedir.

Çeşitli nedenlerden dolayı kişiler kendilerine zaman ayıramıyor ve kuaföre gidemiyor ise kendileri evlerde pedikür yapabilmektedir. Pedikürü evde yapmanın teknikleri bulunmaktadır. Bu tekniklere uyularak pedikür işlemi kolaylıkla yapılabilir. Evde pedikür şu şekilde yapılabilir:

- İlk olarak bir kovaya sıcak su doldurulmalıdır. Su içerisine 4 yemek kaşığı karbonat ilave edilmelidir. Bu suyun içerisinde 20 dakika ayaklar bekletilmelidir.
- Bekletildikten sonra ayakların her bölgesi havlu ile kurulanmalıdır. Tırnaklar istenilen boyutta kesilmelidir.
- Daha sonra pedikür makası ile tırnak kenarındaki etler kesilmelidir.
- Tırnaklardaki katikülleri küçük tahta parça yardımı ile itebilmek mümkündür.
- Ayak topukları ise topuk taşı ile temizlenmeli ve ölü deriden arındırılmalıdır.
- Son olarak ise oje sürülebilir.

Haberin Devamı

TIRNAK BAKIMINDA PÜF NOKTALAR

pedikür işlemleri her ne kadar belli bir sürede yapılsa da her duşa girildiğinde ponza taşı ile topuklardaki ölü deri mutlaka alınmalıdır. Nazik bir şekilde uygulanan ponza taşı sonrasında deride aşınmalar da olmayacaktır. Ayrıca 15 günde bir ayak peelingi yapmak bu anlamda çok önemlidir.

Tırnak etleri gerekmediği sürece sürekli kesilmemelidir. Bunlar ayaklarda yaralara sebep olabilmektedir. Ayrıca ayaklar için pamuklu çoraplar tercih edilmelidir.

Haberin Devamı