Pratik Bilgiler Peptit nedir, kolajen peptir ne işe yarar? Peptit nasıl kullanılır?

Peptit nedir, kolajen peptir ne işe yarar? Peptit nasıl kullanılır?

Paylaş
Peptit nedir, kolajen peptir ne işe yarar? Peptit nasıl kullanılır?

Vücutta kendiliğinden yer alan bazı mineral ve proteinler vardır. Bunlar vücuda sayılamayacak kadar fazla yarar sağlar. Bu protein miktarları gençken fazla olsa da yaşlanmaya bağlı giderek azalmaktadır. Bu önemli proteinlerden biri de peptittir. Diğer adıyla kolajen olarak bilinen peptitler, vücutta yaşlanmaya bağlı olarak gençlik ve canlılık verici hücrelerin azalmasını önler. Böylece vücuda ve cilde dolgunluk, canlılık ve pürüzsüzlük kazandırır. İşte, tüm detaylar.

Zamanla yaşın ilerlemesi ile vücuttaki kolajen üretimi azalır. Bu da ciltte kırışıklıklara, ince çizgilerin ortaya çıkmasına ve cildin dolgunluğunun kaybedilmesine sebep olur. Bu yüzden özellikle belirli bir yaş üzerinde ek peptit kolajen desteği alınması hem yaşlanmanın gecikmesine hem de daha genç görünüm elde edilmesini sağlar.

Haberin Devamı

 PEPTİT NEDİR, KOLAJEN PEPTİT NE İŞE YARAR?

Cildin gençliği ve canlılığını sağlayan kolajen peptitler, azaldığında ciltte yaşlanma belirtileri olan ince çizgiler ve kusurlar meydana gelmeye başlar. Bunların önüne geçebilmek için ise kolajen peptit içeren ürünler kullanmak gerekir. Ancak bunlara doğru zamanda başlanması da önemlidir.

Bu şekilde daha hızlı ve verimli sonuç alınır. Renk farklılıkları, leke oluşumları gibi birçok gözle görünen cilt kusuru bu şekilde ortadan kalkabilir. Bu bio-peptitleri kullanabilmek için içerisinde kolajen içeren ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Amino asitlerin birbirlerine bağlanması ile elde edilen kısa polimer şeklinde tanımlanabilir.

Herkeste doğuştan olan hücre yenileyici yararlı yapılardır. Ancak doğanın kanunu gereği yaşlanma ile birlikte artık vücutta kolajen üretimi azalmaya başlar. Bu da ciltteki kusurların kapanmamasına ve daha belirgin hale gelmesine sebep olur. Dünyada birçok sektörün gelişmesine paralel olarak tıp ve kozmetik sektöründe de yaşanan gelişmeler sayesinde birçok kolajen içeren ürünlere ulaşmak mümkündür.

Haberin Devamı

İçeriklerinden emin olduğunuz güvenilir ve insan sağlığına dost olan kozmetik ürünlerini tercih ederek başarılı şekilde cildinizde meydana gelebilecek bu belirtilerin önüne geçebilirsiniz. Dışarıdan kolajen desteği almak için doğru yaşlarda başlamanız etkisini göstermesi açısından önemlidir. Çünkü uzun süre eksik kolajenle kalan bir cildi yenilemek daha zor olacaktır.

PEPTİT NASIL KULLANILIR?

Peptitler, genel olarak serum şeklinde uygulanır. Gece ya da gündüz olarak aksatmadan düzenli şekilde kullanmak önemlidir. Peptitler öncelikle temiz ve kuru cilde uygulanmalıdır. Bu yüzden cildinizin temizlenmiş olmasına ve kuru olmasına dikkat edin. Ardından serumu, peptit çubuğuna alarak cildinize damlalar şekilde belirli bölgelere bırakabilirsiniz.

Daha sonra yumuşak hareketlerle parmak uçlarınızla cildinize yedirerek serumun cildiniz tarafından emilmesini sağlayabilirsiniz. Peptitler dermatolojik olarak test edilmiş ürünlerden tercih edilmelidir. Bu sayede cildinizde olası bir rahatsızlık ya da yan etki olmaz. Ancak yine de alerjik bir yapınız olabileceği için kullanmadan önce ufak bir bölgede test edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Peptit etkisinin azalmaması için kullanırken başka bir ürünle birlikte kullanılmaması gerekir. C vitamini gibi ek ürünler, aynı anda rutin bakım içerisine dahil edilmemelidir. Bunlara dikkat edilerek düzenli şekilde peptit kolajen kullanımı son derece önemli etkiler yapar.

Bu sayede erken müdahale ile canlılığını yitirmemiş ciltler daha kolay düzelir. Ne kadar doğru zamanda başlandığı peptitlerin olumlu etki göstermesi açısından önemlidir. Doğru marka ve güvenilir peptit kolajen seçimi ile siz de yaşlanmaya dur diyebilirsiniz.