Pratik Bilgiler Pişti nasıl oynanır? Pişti oyun kuralları nelerdir?

Pişti nasıl oynanır? Pişti oyun kuralları nelerdir?

Paylaş
Pişti nasıl oynanır? Pişti oyun kuralları nelerdir?

Pişti iskambil kağıtları ile oynana bir oyundur. 52 kağıttan oluşan iskambil kağıdı ile oynanan pişti bir kağıt oyunudur. Piştide kartlar bittikten sonra puan hesaplanır ve buna göre kazanan belirlenir. Pişti nasıl oynanır ve oyunun kuralları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Pişti bir kağıt oyunudur ve 2 ya da 4 kişi ile oynanabilir. Oyunun kurallarını ve taktiklerini bilerek piştiyi kazanmak mümkündür.

Haberin Devamı

PİŞTİ NASIL OYNANIR?

İskambil kağıdı ile oynanan pişti isteğe göre 2 ya da 4 kişiyle oynanabilir. Piştide oyunun başlangıcında her oyuncuya 4 kart verildiği için başlangıç önemlidir. Ortaya üç kapalı bir açık olmak üzere dört kart koyulur. Sırayla oyuncular elindeki uygun kartı yere atar ve elinde aynı kart olan atarak kartları alır.

Joker olması da tüm kartları almak için yeterlidir. Tur döndüğü zaman yerde tek kart varken aynı rakama sahip bir kart atılırsa pişti yapılmış olur. Tüm kartlar bitene kadar oyuna devam edilir ve en son elde kalan kartlarla pişti puanları toplanarak kazanan belirlenir.

PİŞTİ OYUN KURALLARI NELERDİR?

Pişti bazı kurallar çerçevesinde ilerleyen oyunlardandır ve oyuncuların oynama sırası oldukça önemlidir. Oyunun içinde kartları dağıtan kişinden başlayan oyun soldan sağa doğru devam eder. Pişti oyun kuralları şunlardır:

Haberin Devamı

Oyunda desteyi dağıtan kişinin solunda oyuncu desteyi keser. Kesilen destede oyuncunun eline eğer J yani joker gelirse desteyi kesen kişi jokeri alır. Deste kesildiğinde eğer jokerden farklı bir kart gelirse o kart açık bir şekilde destenin altına koyulur.

Dağıtıcı olan kişi ilk dört kartı çeker ve kartların 3'ü kapalı sonuncusu ise açık şekilde yere koyulur. Dağıtan kişi kartları sağdan dağıtmaya başlar ve her oyuncuya dört kağıt verilir. Oyuncular her turda yalnızca dört kart alır.

Yere koyulan dört karttan sonra oyun başlar.

Oyunculardan birine aynı rakamları ve değerleri olan üç art gelirse oyun başlamadan yeniden dağıtım yapılır.

PİŞTİ OYUNU TAKTİKLERİ NASILDIR?

Joker ve valenin nerede olduğu pişti oyununda önemlidir. Dağıtıcı olan kişi özellikle jokerin ve valenin nerede olduğuna dikkat ederse dağıtım sırasında bunları oyunculara vermemiş olur. Kartlardan hangilerinin yere atıldığına dikkat ederek o kartları eleyerek de devam edebilirsiniz.

Oyun kağıt dağıtanın sağ tarafında bulunan kişiden başlar bu nedenle dağıtıcının sağında oturarak ilk başlamayı sağlayabilirsiniz. Bu sayede pişti yapma imkanınız artar. Eğer dağıtıcı olursanız vale ya da jokeri an alta koyabilirsiniz. Genelde bu taktiklere dikkat eden oyuncular piştiyi daha kolay şekilde kazanabilir.

Haberin Devamı