Pratik Bilgiler Puja Nedir? Puja Töreni Nasıl Yapılır, Kime Aittir?

Puja Nedir? Puja Töreni Nasıl Yapılır, Kime Aittir?

Paylaş
Puja Nedir? Puja Töreni Nasıl Yapılır, Kime Aittir?

Puja, çok eski bir gelenek olarak karşımıza çıkar. Milattan önce 6. yüzyıldan beri gerçekleştirilen puja ritüeli Budizm ve Hinduizm'e ait bir gelenektir. Çok tanrılı dinlerde kişilerin kötü ruhlardan arınmak için yaptıkları bir gelenek olarak bilinir. Puja nedir ve törenleri nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Puja törenine su kutsal kabul edildiği için su seremonisi ile başlanmaktadır. Daha sonra katılımcılar şarkılar söyler ve tanrılara hediyelerini sunarlar.

Haberin Devamı

 

PUJA NEDİR?

Puja, çok tanrılı dinlerdeki dini bir ritüel olarak bilinmektedir. Hinduizm ile Budizm dininde inanılan puja töreni ile kişiler kötü ruhlardan arındıklarını düşünmektedir. Puja töreni yılın belirli dönemlerinde yapılmakta ve M.Ö 6. YY'dan beri bu geleneğe devam edilmektedir. Törene katılımın mutlaka temiz kıyafetler ile yapılması gerekmektedir çünkü tanrıların karşısına çıkıldığına inanılır. 

 

PUJA TÖRENİ NASIL YAPILIR?

Puja törenine katılmak isteyen kişiler kıyafetlerinin mutlaka temiz olması gerekir. Bu esnada törenin gerçekleşeceği alan da temizlenir ve törene gelen kişiler tarafından şarkılar söylenir. Puja töreninde şarkılar söylenirken tanrılara hediyeler sunulur ve hediye sunumu bittikten sonra da törene katılanlar hep beraber meditasyon yaparlar.

Haberin Devamı

Hem Hinduizm hem de Budizm'e özgü bir tören olan puja töreninde meditasyon yapılırken dualar okunur ve bu sırada kişilerin kötü ruhlardan arındıkları düşünülür. Milattan önce 6. yüzyılda ortaya çıkmış olan puja töreni günümüzde de Hindistan, Çin, Japonya ve Bangladeş'te senenin belirli zamanlarında yapılmaya devam edilen bir dini ritüledir. Genellikle çok tanrılı dinlerde gerçekleştirilen puja töreni su seremonisi ile başlar çünkü bu dinlerde su kutsal kabul edilmektedir. 

 

KİME AİTTİR?

Puja ritüeli, puja seremonisi ya da puja töreni olarak da bilinen bu tören yılın belirli zamanlarında hala yapılmaktadır. Budizm ve Hinduizm dinlerine ait olan bu ritüel milattan önce 6. yüzyılda ortaya çıkmıştır ve çok tanrılı dinlerde günümüzde hala yapılır.

Hinduizm ile Budizm'e ait bir ritüel olan puja töreni günümüzde Çin, Japonya, Bangladeş ve Hindistan'da yılın belirli dönemlerinde hala yapılmaktadır. Su seremonisi ile başlayan ritüelde şarkılar söylenir ve tanrılara hediyeler sunulur. Sonrasında meditasyon ve dualar yapılır ve bu tören ile kişilerin kötü ruhlarında arındıklarına inanılır.