Pratik Bilgiler September hangi ay? September Türkçesi ve kısaltması nedir?

September hangi ay? September Türkçesi ve kısaltması nedir?

Paylaş
September hangi ay? September Türkçesi ve kısaltması nedir?

September kelimesi İngilizcede Eylül ayını ifade etmektedir. Türkçe üzerinden yazılış ve okunuşu farklı şekilde ele alınır. September hangi ay? September Türkçesi ve kısaltması nedir? September kelimesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

İngilizcede en çok merak edilen ve kullanılan sözcükler arasında aylar gelmektedir. Özellikle İngilizce öğrenirken genelde Öncelikle aylar ele alınır. Bu bağlamda september kelimesi de İngilizce üzerinden bir ayı ifade etmektedir. Bu ay aynı zamanda sonbahar ayı olarak hem İngilizce hem de Türkçe üzerinden ele alınmaktadır.

Haberin Devamı

 

SEPTEMBER HANGİ AY?

Sonbahar mevsimini ifade eden September, aynı zamanda Eylül ayı olarak Türkçe üzerinden çevrilir. Burada yazılışı ile birlikte okunuşuna dikkat etmek gerekmektedir. Çünkü İngilizcede harfler bir sözcük oluşturduğu vakit farklı biçimlerde yazılır ve okunur.

Türkçe üzerinden Eylül ayı olarak öne çıkan september, genel çerçevede ‘’septembır’ biçiminde okunmaktadır. Dört mevsimden biri olarak sonbahar ayını ifade eden bir kelime olduğunu söylemek mümkündür.

SEPTEMBER TÜRKÇESİ NEDİR?

September kelimesi Türkçe üzerinden Eylül anlamına gelmektedir. Eylül sonbahar aylarından biridir. Aynı zamanda bir yıl içerisindeki dört mevsimden biri olarak ön plana çıkar. Bununla beraber sonbahar ayının da başlangıç ayı olduğunu ifade etmek gerekir. Türkçe üzerinden september aynı zamanda Eylül olarak değerlendirilir.

Haberin Devamı

Ortak şekilde mevsimlerin 9. ayı olduğunu da söylemek mümkün. Bu doğrultuda Türkçede olduğu gibi İngilizcede aylar sırasıyla devam etmektedir. Her yerin belli ve sabit bir ismi yer alır. 9 ay olarak ise Eylül ayı İngilizce üzerinden september şeklinde yazılır.

 

SEPTEMBER KISALTMASI NEDİR?

İngilizcede bulunan bütün farklı ayların aynı zamanda kısaltması bulunur. Daha doğrusu İngilizce ayların kelime bazında kısaltması kullanılmaktadır. Bu doğrultuda September kelimesi İngilizcede ‘’sep’’ olarak ifade edilir. Eylül ayının İngilizcedeki karşılığı olarak öne çıkan bu kelime, kısaltılmış haliyle sonbaharı ayını temsil etmektedir.

Aynı zamanda mevsimlerin 9. ayı olarak da değerlendirmek mümkün. Genelde tarih içeren bir kurulum görüntülendiği zaman burada september kelimesinin kısaltması değerlendirilmektedir. Böylece içerikte Eylül ayından bahsedildiği anlaşılmaktadır. Aynı şekilde ele alınan sıralama gün, ay ve yıl bazında İngilizce üzerinden de kullanılmaktadır.