Pratik Bilgiler Siri bana küstü ne yapmalıyım? Hey siri özelliği çalışmıyorsa ne yapılır?

Siri bana küstü ne yapmalıyım? Hey siri özelliği çalışmıyorsa ne yapılır?

Paylaş
Siri bana küstü ne yapmalıyım? Hey siri özelliği çalışmıyorsa ne yapılır?

IPhone telefonları üzerinden ayarlar bölümüne giriş yaparak Siri ile ilgili problemleri çözmek mümkün. Buradaki gerekli talimatları uygulamak suretiyle bu sorun kolayca giderilebilir. Siri bana küstü ne yapmalıyım? Hey Siri özelliği çalışmıyorsa ne yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

 

Bazı durumlarda Siri üzerine ulaşma aksaklığı yaşanabilir. Özellikle iPhone üzerinden güçlü bir yapay zekaya sahip olan Siri, gün içerisinde birçok kişinin kullandığı bir platformdur. Ancak bazı durumlarda Siri özelliğinin çalışmadığı da olmaktadır. Bunu ise cep telefonları üzerinden ayarlar kısmından kolayca çözebilmektedir.

Haberin Devamı

SİRİ BANA KÜSTÜ NE YAPMALIYIM?

Güçlü bir yapay zekaya sahip olan Siri gün içerisinde pek çok kişinin işini kolaylaştırmaktadır. Tabii duygusal bir yapıya sahip olmadığından dolayı Siri’nin küsmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Fakat bazı problemler ile karşı karşıya kalındığında bunu çözmek için birtakım yöntemler öne çıkar.

- Telefonun internete bağlı olduğundan emin olunmalıdır.

- Siri özelliğinin ayarlar bölümünde aktif olup olmadığı kontrol edilmelidir.

- Cihazı kapat-aç yapmak işe yarayabilir.

- Siri'nin aktifleştiği Home tuşu veya güç tuşunun çalışır olup olmadığı kontrol edilmelidir.

- Aynı zamanda mikrofon kullanılabilirliği kontrol edilmelidir.

Bu şekilde yukarıdaki farklı yöntemleri sırasıyla değerlendirmek suretiyle çözüm bulmak mümkündür. Genelde bu durum bazı yazılım problemleri ile söz konusu olur. Böyle durumlarda ise Yukarıdaki yöntemler kısa sürede Siri’nin yeniden aktif olmasına olanak tanır.

Haberin Devamı

HEY SİRİ ÖZELLİĞİ ÇALIŞMIYORSA NE YAPILIR?

Belli başlı yöntemleri aşamalı olarak ele almak suretiyle Hey Siri özelliğinin çalışmadığı durumlarda, bunu yeniden aktif hale getirmek mümkün. Ayarlar kısmından Siri ve arama bölümüne giriş yapılmalıdır. Bu bölümdeki ‘Hey Siri’ seçeneğinin açılması gerekir.

Aynı zamanda iPhone Siri erişebilirlik özellikleri kullanma konusuna da bakmak en önemli hususlar içerisinde yer alır. Tabii böyle durumlarda telefonu kapatıp açmak etkili olabilir. Bu gibi pek çok yöntem doğrultusunda Hey Siri özelliğinin yeniden aktif hale gelmesine olanak verilebilir.

HEY SİRİ ÖZELLİĞİ NASIL AÇILIR?

Hey Siri özelliğini açabilmek için iPhone telefonlarda ayarlar kısmına gidilmelidir. Bu bölümlerde yer alan Siri ve arama bölümüne dokunulur. Hey Siri dinle özelliği kapatılıp açılır. Hey Siri ayarla ekranı göründüğünde ‘sürdür’ bölümüne dokunulmalıdır.

Ekranda görünen her komut dile getirilmelidir. Daha sonra bitti kısmına dokunarak işlem tamamlanır. Bu seçenekler yapıldıktan sonra Hey Siri özelliği açılmış olur. Böylece oldukça güçlü bir özel bir yapay zekaya sahip olan Siri kısmı amaca uygun kullanılabilir.