Pratik Bilgiler Sonu B ile biten kelimeler nelerdir? Sonu B İle biten sözcüklerin özellikleri...

Sonu B ile biten kelimeler nelerdir? Sonu B İle biten sözcüklerin özellikleri...

Paylaş
Sonu B ile biten kelimeler nelerdir? Sonu B İle biten sözcüklerin özellikleri...

Bir kelimenin başlangıç harfini bulmaca vb. gibi sorularda görebileceğiniz gibi sonu herhangi bir harf ile biten sözcüklerde karşınıza çıkabilir. Sonu B ile biten sözcükleri araştırıyorsanız yazımızdan ulaşmanız mümkündür. Sonu B ile biten sözcükler diğer harfler ile biten sözcüklere oranla daha azdır. Sonu B ile biten kelimeleri ve bu kelimelerin özelliklerini sizler için ayrıntıları derledik.

Sonu B ile biten sözcüklerin birçoğu aslında yabancı kökenlidir. Dilimizde genellikle sesli harf ya da R, N, K vb. harfler ile bittiğini görebiliriz. B harfi ile biten sözcüklerin neredeyse hepsi Arapça ya da Farsça kökendedir. Ayrıca bu sözcüklerin Türkçe karşılıkları da bulunmaktadır.

Haberin Devamı

SONU B İLE BİTEN KELİMELER NELERDİR?

Sonu B ile biten kelimelerin sayısı pek fazla değildir. Bunun nedeni dilimizde bu tarz sözcüklerin bulunmamasıdır. Sizler için B ile biten sözcüklerden bazılarını şu şekilde sıraladık;

 Bab, Rab, Şeb, Leb, Azab, Darb, İkab, Bihab, Esvab, Gazab, Habib, Katib, Sibob, Girdab, Kezzab, Munsab, Münkalib,Tayyib, İctinab, Müeddeb, Müsebbeb, Müntesib, İnkılab, Mukarrib, Müteyyeb, Hoşmeşreb, Müncezib, Mülakkab, Mükteseb, Munkab, Mızrab, Mazrıb, Maktab, Mevahib, Kövb, Kallab, İneb, Hisab, Girdab, Çarüb, Çalab, Bihab, Nikab, Rabib.

 

SONU B İLE BİTEN SÖZCÜKLERİN ÖZELLİKLERİ 

Sonu B ile biten sözcüklerin en önemli özelliği yabancı köken olmasıdır. Bu sözcüklerin ise aslında Türkçe karşılıkları da vardır. Sonu B ile biten bu sözcükler genelde edebi dilde kullanılırken, tarihi eserlerde de görmek mümkündür. Günümüzde ise bu sözcükler yerine daha güncel olanları tercih edilmektedir. İşte bu sözcüklerden bazıları;

Haberin Devamı

Bab; kapı, hisab; hesap, gazab; öfke, katib; yazan, çarub; süpürge, hab; uyku, hoşmeşreb; sevimli, mütayyeb; hoşnut, müedddeb; edebli veya terbiyeli, mükteseb; kazanmak, munsab, karışan, kallab; hilekar, esneb; garip, ineb; üzüm, inkılab; değişim, bihab; uykusuzluk.