Pratik Bilgiler Uçak bagajı kilo sınırı kaçtır? Hangi havayolu kaç kilogram bagaj alıyor?

Uçak bagajı kilo sınırı kaçtır? Hangi havayolu kaç kilogram bagaj alıyor?

Paylaş
Uçak bagajı kilo sınırı kaçtır? Hangi havayolu kaç kilogram bagaj alıyor?

Yurt dışı ve yurt dışı yapılacak seyahatlere bağlı olarak uçak bagaj kilo sınırı değişkenlik gösterir. Aynı zamanda bu durum uçak firmalarına göre de farklılık yaratabilir. Uçak bagajı kilo sınırı kaçtır? Hangi havayolu kaç kilogram bagaj alıyor? Uçak bagajında kilo sınırı hakkında merak edilenleri derledik.

Yurtiçi uçuşlarda genelde 15 ila 25 kilogram arası yolcular eşyalarını götürme şansı elde eder. Söz konusu uluslararası uçuşlar olduğu zaman ise genel olarak 20 ila 40 kilogram arasında bu durum değişkenlik yaratır. Aynı zamanda el bagajı vardır ve bu da 6 kilogram olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

 

UÇAK BAGAJI KİLO SINIRI KAÇTIR?

 Yurtiçi ve yurt dışı olmak suretiyle uçak bagajında kilo sınırı farklı biçimlerde ele alınır. Bu konuda yurt içi yapılacak olan taşıma noktasında en fazla 25 kilogram kadar kapasite bulunmaktadır. Bu durum aynı zamanda bavul ağırlığı da dahil olmak üzere öne çıkar. Ancak uluslararası düzeyde ve yurt dışı seyahat olduğu zaman, uçak bagajı 40 kilogram olarak belirlenmiştir.

Yolcular aynı zamanda oturdukları koltuk kapsamında da eşyalarını belli kiloya kadar taşıyabilir. El bagajı olarak da bilinen bu sistem dahilinde en fazla 6 kilo kadar uçağın içerisine eşyalar sokulabilir. Bagajda taşınacak spor gereçleri konusunda ise ekstra bir ücret ödemek gerekmektedir.

 HANGİ HAVAYOLU KAÇ KİLOGRAM BAGAJ ALIYOR?

Haberin Devamı

Yeni sisteme bağlı olarak herhangi bir hava yolu fark etmeden ortak şekilde taşıma kapasitesi öne çıkar. Bu doğrultuda her bir parçanın ağırlığı şu an 32 kilogram olarak ön plana çıkmaktadır. Her bir parça bir bavul olarak ele alınabilir. Bu durum özellikle yurt dışı taşıma kapasitesi olarak ifade edilebilir. Eğer 32 kilogramdan fazla olur ise o vakit ikiye bölünmesi doğrultusunda taşıma yapılması gerekmektedir.

 Ancak standart ile beraber ekstrajet olarak da farklı biçimlerde kilo kapasitesi olabilir. Bu kapsamda standart uçuşlar için 15 kilogram kadar öne çıkar. Bu durum ücretsiz kargo bagaj hakkı şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda ekstrajet uçuşları konusunda ise 20 kilogram yine taşıma kapasitesi ekstra verilebilir. Elbette belirli prosedürleri ve havayolu firmalarına bağlı şekilde bu durum bazı zamanlar farklılık yaratabilir.

UÇAKTA BİR VALİZ EN FAZLA KAÇ KİLOGRAM OLMALIDIR?

Uçakla seyahat yapmak isteyen pek çok kişi hazırlamış olduğu bir valizin en fazla kaç kilogram olması gerektiğini öğrenmeye çalışır. Bu doğrultuda söz konusu ekonomik klas olduğu zaman bunun 23 kilogram olarak öne çıktığını söylemek mümkün. Aynı zamanda Business Class için ise 32 kilogram bulunmaktadır.

Aynı zamanda 15 kilogram ile beraber 40 kilogram arasında türüne bağlı olarak ağırlık farklılık yaratabilir. Bu durumu öğrenmek suretiyle bavulları hazırlamak ve havaalanına gitmek büyük önem taşır. Böylece sorunsuz şekilde bagajlar yerleştirilir ve yurt için ya da yurt dışı seyahat yapılabilir.

Haberin Devamı