Seyahat Alaçatı nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Alaçatı hangi şehirde, nereye bağlı?

Alaçatı nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Alaçatı hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Alaçatı nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Alaçatı hangi şehirde, nereye bağlı?

Alaçatı, Türkiye'de turistik anlamda büyük öneme sahip illerden biridir. İzmir'in batısında bulunan Alaçatı Çeşme'nin bir mahallesi olarak bilinir. Özellikle rüzgar sörfü ve taş evleri ile ön plana çıkan bir yerdir. Alaçatı gezilecek yerlere nelerdir, nereye bağlıdır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik

Alaçatı İzmir'e bağlı Çeşme'nin bir mahallesidir. Turistik anlamda ilgi çeken bir yer olması bakımından da her sene yerli yabancı birçok turiste ev sahipliği yapar.

Haberin Devamı

ALAÇATI NEREDE , GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Alaçatı, sahil bölgesi olarak ön plana çıkan bir yerdir. Etkileyici kültürel ve tarihi mirası ile ilgi çekici bir yer olarak da ön plana çıkar. Türkiye'nin turistik olarak en çok ilgi çeken mahallelerinden biri olarak da tespit edilmiştir. İzmir'in ilçelerinden biri olan Çeşme'nin mahallesi olan Alaçatı İzmir'in batısında yer almaktadır. Özellikle taş evleri ve renkli yaz akşamları ile hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrar.

Ege bölgesinde bulunan Alaçatı birçok bölgeden kolay ulaşım sağlanabilen yerlerdendir. Tipik Akdeniz iklimine sahip olan Alaçatı yaz aylarında sıcak ve kurak, kış aylarında da bol yağışlıdır. Alaçatı'da gezilecek olan yerler arasında Kemalpaşa caddesi, tarihi Alaçatı yer değirmenleri ve Alaçatı sokakları vardır. Taş evleri, Hacı Memiş sokağı, Alaçatı pazarı, Yumru koyu ve Delikli koyu da Alaçatı'da gezilecek yerler arasındadır.

Haberin Devamı

Alaçatı'nın yel değirmenleri çok meşhurdur. Neredeyse bölgenin simgesi haline gelmiş olan yel değirmenleri renkli sokakları ile de ünlüdür. Alaçatı'nın en meşhur şeylerinden biri olan kabak çekirdeği, dolması yapılan bir üründür. Alaçatı'ya giden kişilerin kabak çekirdeği dolmasını da mutlaka denemeleri gerekir. Daha çok zeytinyağlı Ege yemekleri ile ön planda olan bölgede her ülkenin mutfağına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

ALAÇATI HANGİ ŞEHİRDE, NEREYE BAĞLI?

Alaçatı, Ege bölgesinde konumlanmış olan bir tatil beldesidir. İzmir'e bağlı olan Alaçatı her sene hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeker. Taş evleri ve renkli yaz akşamları ile her sene yüz binlerce turistin akınına uğrar. Yaz aylarında Akdeniz ikliminin etkisinde sıcak ve kurak bir havaya sahip olan Alaçatı deniz bölgesinde olması ile de ön plandadır.

Türkiye'nin en turistik bölgelerinden biri olan Alaçatı mavi renkli evleri ile de ön plandadır. Gezilecek yerler dışında konaklama da çok önemlidir. Konaklamak için tarihi evleri ya da otelleri tercih edebilirsiniz. Hem yurt içinden hem de yurt dışından kolaylıkla ulaşım sağlanabilecek bir bölgede olması da her sene çok fazla turist almasını sağlar.

Haberin Devamı