Seyahat Alamut kalesi nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Alamut kalesi hangi şehirde, nereye bağlı?

Alamut kalesi nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Alamut kalesi hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Alamut kalesi nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Alamut kalesi hangi şehirde, nereye bağlı?

Önemli bir tarihe sahip olan Alamut Kalesi aynı zamanda dünya çapında bilinen bir tarihi yapıdır. Aynı zamanda İran'da bulunan bir kale olarak öne çıktığını söylemek mümkün. Alamut Kalesi nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Alamut Kalesi hangi şehirde, nereye bağlı? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Önemli ve eski bir tarihe sahip olarak öne çıkan Alamut Kalesi, dünya tarihinin en önemli mimari yapıları içerisinde gelir. Aynı zamanda İran'da bulunan Alamut Kalesi her sene yoğun oranda turist çeker.

Haberin Devamı

ALAMUT KALESİ NEREDE?

Milattan sonra 860 yılında inşa edilmiş olan Alamut Kalesi, aynı zamanda oldukça ilginç ve görkemli bir kale olarak ifade edilir. Diğer yandan önemli bir kısmı yıkılmış olsa bile, tarihi açıdan pek çok efsaneye ev sahipliği de yapmaktadır. Bununla beraber İran'da bulunan Alamut Kalesi, konum olarak Hazar denizine çok yakın bir konuma sahiptir. Görsel açıdan güzel bir manzarası da bulunan Alamut Kalesi her sene yoğun turist alır.

ALAMUT KALESİ GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Alamut Kalesi İran'da yer alan dünya çapında bilinen en önemli tarihi yapılar içerisinde gelmektedir. Özellikle günümüzde İran kültürel mirası koruma teşkilatı tarafından koruma altına alındığını söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı şu an için çevresine koruma alanı yapılmış durumda. O yüzden Alamut Kalesi uzaktan sadece görülebilir ve resmedilebilir.

Haberin Devamı

ALAMUT KALESİ HANGİ ŞEHİRDE?

Genel olarak Hazar Denizi'nin güneyinde yer alan Alamut Kalesi, aynı zamanda İran ülkesinde yer almaktadır. Daha doğrusu İran’ın Kazvin şehrinde bulunduğunu söylemek mümkün. Yüksek bir dağ ve tepeyi oturtulmuş bir görüntüsü ile birlikte oldukça ilginç bir görsel oluşturduğunu söylemek mümkündür.

Aynı zamanda her sene yoğun şekilde tarih sever insanların akınına uğrayan bir kültürel miras olduğunu söylemek gerekir. İran'ın Kazvin şehrine gelinmesi ile birlikte kolayca bulunabilecek bir mimari yapı olduğunu da söylemek mümkün.

ALAMUT KALESİ NEREYE BAĞLI?

Alamut Kalesi tarihi ile beraber dünyanın en önemli mimari yapıları arasında yer almaktadır. Milattan sonra 860 yılında kurulmuş olan kale, geçmişten günümüze pek çok önemli savaşa şahitlik etmiştir. Aynı zamanda bu kaleyi ziyaret edebilmek için İran'a gitmek gerekir.

Çünkü İran'a bağlı olarak öne çıkan Alamut Kalesi, bu ülkenin Kazvin şehrinde bulunmaktadır. Özellikle oldukça ilginç hikayesi ve görseli ile beraber görülmesi gereken önemli tarihi yapılar içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Her sene yerli ve yabancı turist çeken bir bölgedir.