Seyahat Damlataş mağarası nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Damlataş mağarası hangi şehirde, nereye bağlı?

Damlataş mağarası nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Damlataş mağarası hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Damlataş mağarası nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Damlataş mağarası hangi şehirde, nereye bağlı?

Damlataş mağarası, Antalya ilinde yer almaktadır. Mağaranın Alanya kalesinin batı yönünde bulunduğunu söylemekte mümkün olmaktadır. Özellikle birçok hastalığa şifa olmasıyla bilinen Damlataş mağarasını ziyarete gitmek isteyen kişiler nerede olduğuyla ilgili de bilgi edinmek isteyebilir. İşte, Damlataş mağarası hakkında merak edilen tüm detaylar.

Antalya ilinin Alanya ilçesinde yer alan Damlataş mağarası, oldukça fazla ziyaretçi çeken turistik bir bölge olma özelliğine sahiptir.

Haberin Devamı

Damlataş mağarasının 1948 yılında liman inşaatında kullanılacak olan taş için ocak açılması esnasında bulunduğu bilinmektedir. Mağara içerisinde bulunan sarkıtların ve dikitlerin ise 15 bin yılda oluştuğu tahmin edilmektedir.

 DAMLATAŞ MAĞARASI NEREDE, GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Damlataş mağarası ismini sarkıtlardan damlayan su damlalarından almıştır. Mağaranın giriş bölümünde 50 metrelik bir geçit bulunduğunu söylemek mümkündür. Yaklaşık olarak 15 metre yüksekliği bulunan bu geçitten mağaranın tabanına inilmektedir.

Hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi olan Damlataş mağarası etkileyici güzelliğe sahip olmasının yanı sıra astım hastaları için iyi gelen bir havaya da sahiptir.

Mağaranın havası ise yaz aylarında ve kış aylarında 22 santigrat derecede olmakta ve değişmemektedir. Damlataş mağarasına giden kişilerin gezebileceği mağara çevresinde bulunan küçük bir çarşı da bulunmaktadır. Damlataş mağarasının ön tarafında ise plaj bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Doğa turizmi bakımından büyük bir öneme sahip olan Damlataş mağarası, Antalya'nın turistik açıdan en önemli yerleri arasında bulunmaktadır. Alanya ilinde bulunan Damlataş mağarası doğal harikalar arasında yer almaktadır.

Doğal oluşumlu bir mağara olma özelliğine sahip olan Damlataş mağarası, görsel olarak son derece etkileyici olma özelliğine sahiptir. Antalya'ya genel olarak yaz turizmi için gelen turistlerin sayısı oldukça fazladır. Mekanın özellikle astım hastalarına iyi gelmesi nedeniyle de birçok ziyaretçi çektiğini söylemek mümkün olmaktadır.

 DAMLATAŞ MAĞARASI HANGİ ŞEHİRDE, NEREYE BAĞLI?

Damlataş mağarası, Antalya ilinin Alanya ilçesinde yer almakta olan doğal oluşumlu bir mağaradır. Turistik açıdan oldukça önemli değerler arasında bulunan Damlataş mağarası, Alanya ilçesine 1 km mesafede bulunmaktadır.

Asırlar öncesinde doğal bir oluşumla meydana geldiği bilinen Damlataş mağarasının içerisinde özel bir atmosfer bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Tesadüf eseri keşfedilen Damlataş mağarası, yaklaşık olarak 200 metrekare büyüklüğünde ve 15 metre derinliğinde olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Türkiye'de turizme açıldığı bilinen ilk mağaralar arasında bulunmaktadır. Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunmakta olan bir mağaradır. Damlataş mağarası, Alanya şehir merkezine yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta bulunmaktadır. Damlataş mahallesi, Çarşı mahallesi ve Damlataş caddesi üzerinde yer almaktadır.