Seyahat Cunda Adası nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Cunda Adası hangi şehirde, nereye bağlı?

Cunda Adası nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Cunda Adası hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Cunda Adası nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Cunda Adası hangi şehirde, nereye bağlı?

Ege bölgesinin en huzurlu bölgelerinden bir tanesi Cunda adasıdır. Cunda adası, masmavi denizi, ince kumu ve tarihi yapısı ile oldukça renklidir. Cunda adeta, cennet bir köşe gibidir. Bütün bu güzellikleri bir arada görmek isteyen kişiler, bu adayı ziyaret etmektedir. Cunda adası çoğu kişi tarafında merak edilen bir bölgedir. Bu yüzden son günlerde daha çok araştırılmaya başlandı. Cunda Adası nerede? Cunda Adası'nda gezilecek yerleri nelerdir? Cunda Adası hangi şehirde? Sorularının yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Cunda Adası Egede bulunan sakin, huzurlu ve renkli bir bölgedir. Çok kişi özellikle de yazları bu bölgeyi ziyaret etmektedir. Sadece yerli turistler değil, Dünya'nın pek çok yerinden turist bu bölgeye akın etmektedir.

Haberin Devamı

CUNDA ADASI NEREDE?

Cunda Adasının diğer ismi Alibey Adası olarak geçmektedir. Ayvalık koyunda Ayvalık Adaları farklı boyutlarda olarak 22 adanın içerisinde yerleşime sahip tek adadır.

CUNDA ADASININ GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri nedeniyle Cunda Adası koruma altına alınmıştır. Bu bölgede pek çok tarihi yapı var. Kiliseler ve Manastırlar vardır. Çamlı manastır, Meryem manastırı, Ay ışığı manastırı, Panaya kilisesi, Hamidiye camii gibi mekanlar var.

 CUNDA ADASI HANGİ ŞEHİRDE VE NEREYE BAĞLI?

Cunda Adası Balıkesir şehirde bulunmaktadır. Ayvalık ilçesine bağlı olan Cunda Adası, yerleşime açık o bölgede tek adadır. Bu adanın halkı zeytincilik ve turizm ile uğraşırlar.

Haberin Devamı

CUNDA ADASININ NEYİ MEŞHUR?

Cunda Adası bir balıkçı kasabasıdır. Özelikle mutfağında balık ağırlıktadır. Fener balığı, ızgara ahtapot en meşhur yemeklerindendir. Burada aynı zamanda zeytincilik de meşhurdur. Sızma zeytinyağı, zeytinyağlı sabunlar oldukça popülerdir. Buraya gelen misafirler sakızlı kurabiye, lorlu kurabiye mutlaka denemeliler.

Yöresel olarak Cunda Adasının mezeleri Yunan mutfağına benzetilmektedir. Ayvalık tostu Girit leblebesi de denenmesi gereken lezzetlerdendir. Cunda Adasından süs eşya, tekstil ürünleri, zeytin ürünleri satın alınabilir.

CUNDA ADASI HAKKINDA

Cunda Adasında iklimsel özellikle hakimdir. Akdeniz iklimin tipik özelliklerini taşıyan adada, yazları sıcak, kışları ılık ve yağmurlu geçmektedir.

Elbette ki Cunda Adası her mevsimde güzel bir atmosfere sahiptir. Ege deyince akla gelen Ayvalık ve Cunda adası, tatilde çok tercih edilen bir bölgedir.

Eğlenceli, aynı zamanda sakin ve huzurludur. Sadece yaz aylarında değil baharda ve sonbaharda da misafir ağırlamaktadır.

Cunda Adasının bulunduğu Ayvalık bölgesinde ve Cunda çevresinde buğday, kuru soğan, nohut, pamuk, patates, mısır üretimi yapılmaktadır. Yerel halk ağırlıklı olarak geçimini turizmden ve zeytincilikten karşılıyor.