Seyahat Belarus nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Belarus hangi kıtada, nereye bağlı?

Belarus nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Belarus hangi kıtada, nereye bağlı?

Paylaş
Belarus nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Belarus hangi kıtada, nereye bağlı?

Belarus, Slav devletinden biridir. Ülkenin başkenti aynı zamanda en büyük kenti olan Minsk kentidir. Başkanlık sistemi ile yönetilen Belarus'ta daha çok Belaruslular ve Ruslar yaşamaktadır. Belarus nerede, gezilecek yerleri nerelerdir ve hangi kıtadadır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Belarus, Doğu Avrupa'da bulunan bir ülkedir. Rusya'nın batı komşularından biri olan Belarus bağımsız bir Slav ülkesidir.

Haberin Devamı

BELARUZ NEREDE, GEZİLECEK YERLERİ NERESİDİR?

Belarus, bağımsız bir Slav ülkesi olarak bilinmektedir. Ülkenin başkenti aynı zamanda en büyük şehri olarak da bilinen Minsk şehridir. Ülkenin çoğunu Belaruslular ve Ruslar oluştururken ülkenin başkanlık sistemi ile yönetildiği de bilinir. Belarus'un geçmişi 5. ve 6. yüzyıla kadar dayanır. Belarus'ta gezilecek yerler ise şu şekildedir:

Belarus national library: Ülkenin sembolik yapılarından biri olan kütüphane 2006 senesinde açılmıştır ve Minsk şehinde yer alır. Kütüphanenin içinde daha çok Rusça eserler olsa da dünya eserleri de yer almaktadır. Dünyadaki üçüncü büyük kütüphane olarak bu kütüphaneyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Park of stones: Belarus'ta yer alan bir taş park olan bu bölge açık hava müzesi olması için yapılmıştır. 16 dönümlük bir alana yerleştirilmiş olan bu park 2000'den fazla buzul taşının yer aldığı bir taş parktır.

Haberin Devamı

Grafiti sokağı: Grafiti, ülkede en meşhur sokak sanatları arasındadır. Seyahat listesine mutlaka koyulması gereken yerlerden biridir ve sokak sanatçılarının yaptığı eserler görülmeye değerdir. Çok farklı renklerden ve yaratıcılıkta yapılmış olan grafitilerde tarihi yerlere rastlamak da mümkündür.

BELARUS HANGİ KITADA, NEREYE BAĞLI?

Belarus, Kuzey Avrupa'da gelişmekte olan ülkeler arasındadır. Rusya ile ikili ilişkilerde bulunan ülkede gezilmesi ve görülmesi gereken yerler de oldukça fazladır. Çevresinde Ukrayna, Rusya, Letonya ve Litvanya'nın bulunduğu ülkenin resmi adı da Belarus Cumhuriyeti'dir.

Doğu Avrupa'da yer alan bu ülke Rusya2nın batı komşularından biri olma özelliğine de sahiptir. Türkiye'den vize istemeyen bir ülke olduğu için ülkemizde çok merak edilir ve araştırılır.

BELARUS’A NASIL GİDİLİR?

Belarus ülkemizden vize istemeyen bir ülke olduğu için pasaport ile gitmek mümkündür. Doğu Avrupa'da bulunduğu için ülkeye en rahat hava yolu ile gidilir. Aktarmalı ya da aktarmasız şekilde İstanbul veya Ankara'dan 2 saatte Belarus'a uçmak mümkündür.

BELARUS PARA BİRİMİ NEDİR?

Belarus, ülkemizde merak edilen bir ülkedir ve gitmek isteyen kişiler tarafından kullanılan para birimi de araştırılır. Belarus'ta para birimi olarak Belarus rublesi ya da beyaz Rusya rublesi kullanılır. Para biriminin sembolü BR, uluslararası kodu da BYR olarak karşımıza çıkar.

Haberin Devamı