Seyahat Datça nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Datça hangi şehirde, nereye bağlı?

Datça nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Datça hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Datça nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Datça hangi şehirde, nereye bağlı?

Turizm alanında önemli lokasyonlarından biri olan Datça bölgesidir. Çok fazla ziyaret edilen Datça, yaz aylarında birçok turistin de uğradığı bir bölgedir. Doğa güzelliği, denizi ve renkleri ile ilgi çeken bu bölge merak ediliyor. Datça nerede? Gezilecek yerleri nelerdir? Datça hangi şehirde ve nereye bağlı soruları sıklıkla araştırılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tatil için ideal bir bölge olan Datça, sıcak yaz aylarında keyifli bir tatil geçirmek isteyenlerin tercihi olmaktadır. Yerli ve yabancı turistler bu bölgeye akın etmektedir.

Haberin Devamı

DATÇA NEREDE?

Birçok kişinin tatil için tercih ettiği bölgelerden birisi olan Datça Ege Bölgesinde yer almaktadır. Yüz ölçümü 459 km’dir. Datça, Muğla şehrinin güney batısında bulunmaktadır. Deniz tatili yapmak isteyenler bu bölgeye gelmektedir.

Yaz aylarında Datça bölgesinde nüfus yoğunluğu yaşanmaktadır.< Çünkü bu bölge yaz sezonu oldukça eğlencelidir. İlçenin kuzey tarafında Gökova Körfezi yer almaktadır. Bu bölgede hem hayvan çeşitliliği hem de bitki çeşitliliği son derece fazladır.

DATÇA’NIN GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Datça'da gezilecek harika yerler var. Knidos Antik kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü ve Mesudiye köyü bu yerlerden bazılarıdır. Datça'nın gezilebilecek Burgaz Ören yeri de oldukça meşhurdur. Aynı zamanda buraya yürüyerek de gelinebilir. Datça bölgesinin Yat limanı son derece hareketlidir. Buradan doğru gidildiğinde Taşlık Plajına gitmek mümkündür.

Haberin Devamı

DATÇA HANGİ ŞEHİRDE VE NEREYE BAĞLI

Muğla ilinin 13 ilçesinden biri Datça'dır. Buraya en yakın Marmaris var. Yaklaşık nüfusu ise 20.800 kişidir. Bahar ve yaz aylarında geçici olarak da olsa nüfusunda artışlar yaşanıyor. Kış ayları daha sakin geçmektedir. Datça ilçesi, Muğla şehrine bağlıdır.

Yarımada içerisinde kalan bir ilçe olması bu bölgeyi daha da özel bir hale getirmektedir. Muğla'nın en fazla ziyarete edilen bölgelerden biri Datça bölgesidir. Çünkü Datça çok renkli ve zengin bir tatil bölgesidir.

DATÇA HAKKINDA GENEL DETAYLAR

Datça bölgesine gelen ziyaretçiler pek çok ürün seçebilir. Çam balı, çiçek balı, keçiboynuzu balı, piren balı gibi pek çok bal çeşidi vardır. Aynı zamanda bu bölgede bal dondurması da bulunmaktadır.

Kabak çiçeği dolması, ahtapot ızgara, fava, Ege otları meşhur Datça bölgesinin yemekleridir. Zengin bir mutfağı olan Datça, bu yönü ile Muğla şehrine benzetilmektedir.

Datça bölgesinin eski adı Reşadiye olarak bilinir. Günümüzde çok ünlü ve ziyaret edilen bir bölge haline gelmiştir. Denizi ve doğası ile harika bir tatil geçirmeyi vaat ediyor.