Seyahat Kartepe nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Kartepe hangi şehirde, nereye bağlı?

Kartepe nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Kartepe hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Kartepe nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Kartepe hangi şehirde, nereye bağlı?

Türkiye'nin en önemli turizm beldelerinden biri olarak Kartepe öne çıkmaktadır. İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü arasında yer alan Kartepe, Kocaeli'ne bağlı bir merkezdir. Kartepe nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Kartepe hangi şehirde, nereye bağlı? Kartepe hakkında merak edilenleri derledik.

Her sene önemli oranda yerli ve yabancı turist çeken en önemli merkezlerden biri olarak Kartepe öne çıkmaktadır. Sağlamış olduğu birçok aktivite ile birlikte dünya çapında bilinen bir bölge olduğunu söylemek mümkün.

Haberin Devamı

KARTEPE NEREDE?

Kartepe Türkiye'nin önemli tatil merkezlerinden biri olarak öne çıkar. Aynı zamanda bu merkezin Kocaeli şehrinde yer aldığını söylemek mümkün. Daha detaylı konum üzerinden İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü arasında yer almaktadır. 2008 yılında 7 beldenin bir araya gelmesiyle birlikte ilçe haline getirilmiş olan bir bölge olduğunu söylemek mümkündür.

KARTEPE GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Kartepe özel ile gezilip görülmesi gereken birçok farklı yeri ile birlikte öne çıkan bir tatil noktasıdır. Üstelik sadece tarihi ve mimari yapılar değil aynı zamanda doğal alanları ile etkileyici bir yerdir.

  •  Ormanya
  •  Köseköy Merkez Camii
  •  Kuzuyayla Tabiat Parkı
  •  Kartepe Kayak Merkezi
  •  Suadiye Tabiat Parkı
  •  Maşukiye mesire alanı
  •  Yuvacık Barajı yürüyüş parkuru

 Bu gibi daha oldukça fazla sayıda hem doğal hem de mimari yapısıyla öne çıkan harika gezecek yerleri olduğunu söylemek gerekir.

Haberin Devamı

KARTEPE HANGİ ŞEHİRDE?

Türkiye'de en çok gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olarak Kartepe öne çıkmaktadır. Özellikle de kayak merkezi başta olmak üzere pek çok farklı doğal ve mimari alanı ile önemli yer taşır. Bu doğrultuda Kartepe'ye gezmek isteyenler için bu merkezin Kocaeli şehrine bağlı olduğunu söylemek mümkündür.

Özellikle hem yazı hem de kış ayları boyunca farklı mevsimlerde Kartepe ziyaret edilebilir. Çünkü gelip görülmesi gereken ve değişik mevsimlerde bakılabilecek harika yerleri olduğunu söylemek mümkün.

 KARTEPE NEREYE BAĞLI?

Kartepe hem yerli hem de yabancı turist çeken en önemli tatil beldeleri içerisinde gelmektedir. Çünkü kayak merkezi olması ile birlikte aynı zamanda yaz turizmi konusunda da önemli potansiyel teşkil eder. Bu doğrultuda Kartepe'ye gitmek isteyenler için bölgenin enler Kocaeli şehrine bağlı olduğunu söylemek gerekir.

Bölgeye kolayca farklı ulaşım yolları ile birlikte erişim sağlamak mümkün. Aynı zamanda hem yaz hem de kış aylarında tüm mevsimler boyunca ziyaret etme imkanı olduğunu eklemek gerekir. Çünkü kış tatili ile yaz tatilinin bir arada değerlendirdiği bir bölgedir.