Seyahat Basra nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Basra hangi şehirde, nereye bağlı?

Basra nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Basra hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Basra nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Basra hangi şehirde, nereye bağlı?

Basra, Irak'ın başkenti Bağdat'a 545 km mesafede olan bir yerdir. Fırat ile Dicle nehirlerinin birleştiği noktaya 50 km uzakta yer alır. Basra Irak'ın güneyinde bulunur ve ülkedeki ikinci büyük şehir olma özelliğine sahiptir. Basra nerede, hangi şehirdedir ve gezilecek yerler nerelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Basra, Irak'a bağlı bir şehirdir. Irak'ın ikinci büyük şehri olan Basra tarihi geçmişi ile de ön plandadır.

Haberin Devamı

 BASRE NEREDE, GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Basra'nın nerede olduğu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Irak'ın bir şehri olan Basra başkent Bağdat'a 545 km uzaklıktadır.

Dicle ile Fırat nehirlerinin birleştiği noktaya 50 km uzakta olan Basra Irak'ın da güneyinde kalır. Hamar gölünün güneydoğu bölümünde kalan Basra Şattül Arap ismindeki su yolunun da batı kıyısındadır. Basra'ya giden kişiler buralarda gezilmesi gereken yerleri de merak ederek araştırırlar.

Basra'da gezilecek yerler şu şekildedir:

  • Eski Basra: Makil bölgesi olarak da anılan eski Basra onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Emeviler zamanında Halife Ömer tarafından kurulmuş olan bu şehir İngiltere, Abbasiler, Hollanda, Portekiz ve Osmanlı devletlerinden etkilenmiştir.
  •  Sinbad adası: Binbirgece masalları kahramanlarından biri olan sinbad bu adaya ismini vermiştir. Sinbad Basra'da yaşayan bir tacirdir ve maceralar da bu şehirde geçer.
  •  Halid köprüsü: Tarihi bir köprü olan Halid köprüsünden sinbad adasına ulaşmak için geçilmesi gerekir. Mimarisi ve görüntüsü ile hoş bir manzaraya sahip olan Halid köprüsü orijinalliğini kaybetmemiştir ve önemli bir yapıdır.
  •  Şattülarap: Fırat ile Dicle'nin Basra körfezin dökülmeden önce buluştukları noktaya Şattülarap denmektedir. Buradaki su yolunun da hangi devlete ait olduğu ile ilgili sorunlar İran ile Irak'ın savaşmasına neden olmuştur. Arkasında yatan en büyük neden de petrol teknelerinin geçmek için burayı kullanmasıdır.

BASRA HANGİ ŞEHİRDE, NEREYE BAĞLI?

Basra, ülkemizde de merak edilen ve nasıl bir şehir olduğu araştırılan yerler arasındadır. Irak'ın bir şehri olan Basra ayrıca ülkedeki en büyük ikinci şehir olma özelliğine de sahiptir.

Haberin Devamı

Nüfusu kalabalık olan Basra ayrıca tarihi olarak da değerli bir şehirdir. Irak ile Türkiye arasında yapılan bir anlaşmaya göre Basra'ya seyahat etmek için havalimanından 10 gün süreli olarak giriş vizesi alınması mümkündür.

 Türkiye'den Irak'a İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir şehirlerinden düzenli olan seferler yapılır. Irak'ın Basra havalimanına her sene milyonlarca ziyaretçi inmektedir. Dünyadaki her ülkeden Basra'ya aktarmalı ya da direkt uçuşların sık sık yapıldığı da bilinir.