Seyahat Ağva nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Ağva hangi şehirde, nereye bağlı?

Ağva nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Ağva hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Ağva nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Ağva hangi şehirde, nereye bağlı?

En güzel sahil kasabalarından biri olarak Ağva en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Özellikle İstanbul'da olması ile beraber burada yaşayanlar için kısa sürede ulaşma imkanı verir. Ağva nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Ağva hangi şehirde, nereye bağlı? Ağva hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Özellikle Ege ve Akdeniz gibi bölgelere ulaşmada zorluk İstanbullular için, Ağva harika bir sahil beldesi olarak öne çıkmaktadır. Çünkü İstanbul'un Şile ilçesinde yer alan Ağva Beldesi, harika doğası ve sahil alanları ile görülmeye değer bir bölgedir.

Haberin Devamı

AĞVA NEREDE?

En güzel destinasyonlardan biri olarak öne çıkan Ağva, her geçen zaman daha da güzelleşmeye devam ediyor. Çünkü özellikle İstanbul'a yakın olması ile beraber farklı mevsimlerde devamlı yerli ve yabancı turist çeker. Bu kapsamda Marmara Bölgesi'nde yer alan Ağva, İstanbul'un Şile ilçesinde bulunmaktadır.

AĞVA GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Ağva beldesinde gezip görülmesi gereken birçok özel ve güzel yer bulunmaktadır. Özellikle bir günden güzel dualı alanları ve tarihi yapıları ile birlikte de ön plana çıkar. Çünkü Romalılar, Firikler, Osmanlılar ve daha pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığını söylemek mümkün.

  • Ağva Plajı
  • Ağlayan Kayalar Parkı
  • Kilimli koyu Trekking parkuru
  •  Hacıllı
  •  Kilimli sahil kamp Plajı alanı
  •  Değirmen yanı Park alanı
  • Karacaköy Plajı
  • İmrenli köy plaj

Bu güzel doğal alanları ve sahil bölgeleri ile beraber harika tarihi kısımları ile birlikte yine Ağva ön plana çıkmaktadır. Özellikle hafta sonları güzel bir tatil yapabilmek için vazgeçilmez bir bölgedir.

Haberin Devamı

AĞVA HANGİ ŞEHİRDE?

Özellikle söz konusu İstanbul ve çevresinde yaşayan kişiler olduğu zaman Ege ve Akdeniz bölgesine inmek kolay değildir. Böyle durumlarda hafta sonları özellikle güzel bir tatil yapabilmek için Ağva en güzel destinasyonlar arasında öne çıkar.

Çünkü İstanbul'un Şile ilçesinde yer alan Ağva, harika bir tatil beldesi olarak ifade edilebilir. Bölgeye kolayca ulaşım ile birlikte doğal alanları, sahil yerleri ve plajları eşliğinde keyifli bir tatil yapma şansı yakalanabilir.

AĞVA NEREYE BAĞLI?

Sadece İstanbul ve çevresi değil aynı zamanda Ağva Türkiye'nin dört bir tarafından yerli ve yabancı turist çeker. Bu bağlamda İstanbul'un Şile ilçesine bağlı olan Ağva, bölgesi itibariyle yoğun şekilde insan akınına uğrar.

Çünkü birbirinden güzel plajlara ve doğal güzellikleriyle birlikte harika manzaralar sunduğunu söylemek mümkün. Yeşillik ile mavili Akdeniz ve Ege bölgesine inmeden de yaşama imkanı veren alternatif tatil beldelerinden biridir.