Seyahat Mersin haritası: Mersin ilçeleri nelerdir? Mersin hangi bölgede yer alır?

Mersin haritası: Mersin ilçeleri nelerdir? Mersin hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Mersin haritası: Mersin ilçeleri nelerdir? Mersin hangi bölgede yer alır?

Ülkemizde yer alan her şehir son derece dikkat çeken özelliklere sahiptir. Bunlardan birisi de Mersin olarak bilinir. Toplamda 13 ilçesi bulunan Mersin son derece kalabalık illerden birisi olarak karşımıza çıkar. İşte, sizler için Mersin Haritası: Mersin ilçeleri nelerdir? Mersin hangi bölgede yer alır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bilindiği üzere Türkiye'de öncelikle iller ön plana çıkar. Sahra sonra ise illere bağlı olan ilçeler gelmektedir. Her ilin merkez ilçesi vardır ve aynı zamanda sahip olduğu ilçeler farklı nüfuslara sahiptir. Buna göre ilçelerin nüfusları toplanarak ilin net nüfus sayısı ortaya çıkar. Mersin ili de insanların merak duydukları güney şehirlerinden birisidir.

Haberin Devamı

Mersin Haritası: Mersin İlçeleri Nelerdir?

Mersin şehri bulunduğu konum itibariyle önemli bir turizm ve ticaret merkezi olarak bilinir. Ayrıca oldukça büyük olan bu şehir son nüfus verilerine göre 1.935.596 kişiye sahiptir. Yani 2 milyona yakın olan nüfusuyla Türkiye'de önemli bir konumda yer alır. Mersin'in ilçeleri ise toplamda 13 adet olarak bilinir. Mersin'in ilçeleri şöyledir;

- Tarsus,

- Mezitli

- Yenişehir,

- Toroslar,

- Akdeniz,

- Anamur,

- Çamlıyayla,

- Aydıncık,

- Bozyazı,

- Gülnar,

- Anamur,

- Silifke,

- Erdemli.

Mersin'in ilçeleri arasında Tarsus en büyük nüfusu bünyesinde barındırır. Aslında bu şehir ülkemizin de enerji büyük ilçeleri arasındadır. 400 bin civarında bir nüfusun bu ilçede yer aldığı bilinir. Mersin'in diğer en büyük ilçeleri ise Toroslar Yenişehir olarak bilinmektedir. Ayrıca Erdemli ilçesi geniş bir deniz potansiyeline sahiptir.

Haberin Devamı

Mersin Hangi Bölgede Yer Alır?

Mersin şehri ülkemiz haritasına göre güneyde yer almaktadır. Buna göre şehrin bulunduğu bölge Akdeniz olarak bilinir. Özellikle kıyıya yakın bir şehir olması Mersin açısından oldukça önemlidir. Bunun yanında KKTC'ye en yakın şehrimiz Mersin olarak bilinmektedir. Burada deniz yolu ulaşımı da hayli gelişmiş olarak dikkat çeker.

Akdeniz Bölgesi denildiği zaman akla ilk olarak Antalya, Mersin ve Adana gelir. Turizm açısından oldukça meşhur olan Mersin'de büyük bir liman olduğu da bilinir. Turizm, tarım ve ticaret bakımından ülkemizin önemli şehirleri arasında yer alır.

Türkiye haritasına göre Mersin'in doğusunda Adana, batısında ise Antalya yer alır. Ayrıca şehrin güneyinde KKTC, kuzeyinde ise Konya ve Aksaray bulunmaktadır. Bunun yanında Niğde ve Osmaniye gibi şehirlerde Mersin'e yakın yerlerdir. Bundan dolayı oldukça ilgi çeken bir konumda yer aldığını söylemek yanlış olmaz. İklim olarak da sıcak yapılı bir il olduğunu söyleyebiliriz.