Seyahat Kastamonu haritası: Kastamonu ilçeleri nelerdir? Kastamonu hangi bölgede yer alır?

Kastamonu haritası: Kastamonu ilçeleri nelerdir? Kastamonu hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Kastamonu haritası: Kastamonu ilçeleri nelerdir? Kastamonu hangi bölgede yer alır?

Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Kastamonu Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisidir. Daha detaylı şekilde Batı Karadeniz kısmında yer aldığını söylemek mümkündür. Aynı zamanda başta tarım ve hayvancılık olmak üzere aynı zamanda sanayi üzerinden de gelişimi gösterme şehirler içerisinde ön plana çıkar. Kastamonu Haritası: Kastamonu İlçeleri Nelerdir? Kastamonu Hangi Bölgede Yer Alır? Kastamonu hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Karadeniz Bölgesi'nin iklim şartlarına en iyi şekilde yansıtan şehir, aynı zamanda Marmara Bölgesi'ne yakınlığı ile de ele alınır. Bu sebepten dolayı ticari açıdan önemli şehirlerden biri olarak ön plana çıkar. Diğer yandan toplamda 19 ilçesi bulunan bir şehir olması ile beraber farklı ekonomik faaliyetler yürütür.

Haberin Devamı

Kastamonu Haritası: Kastamonu İlçeleri Nelerdir?

Kastamonu toplam olarak 19 tane ilçesi bulunan bir Karadeniz Bölgesi şehridir. Pek çok önemli üretimin gerçekleştiği tarımsal alanlara sahip olan Kastamonu, bu 19 şehri üzerinden çevrelenmiş bir merkeze sahiptir.

- Kastamonu il merkezi

- Abana

- Ağlı

- Araç

- Azdavay

- Bozkurt

- Cide

- Çatalzeytin

- Daday

- Devrekani

- Doğanyurt

- Hanönü

- İhsangazi

- İnebolu

- Küre

- Pınarbaşı

- Seydiler

  Şenpazar

- Taşköprü

- Tosya

Bu şekilde yukarıda verilen toplamda 19 tane ilçesi ile birlikte Kastamonu Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alır. Aynı zamanda buna merkez ilçe de eklendiği zaman toplamda 20 tane ilçe olarak ele alınmaktadır.

Kastamonu Hangi Bölgede Yer Alır?

Kastamonu şehri Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer alan en önemli şehirlerden biridir. Batı Karadeniz kısmına doğru kayan şehir, aynı zamanda Karadeniz kıyısına bağlı bir şehirdir. O yüzden denizciliğin de önemli oranda gelişim gösterdiği şehirler içerisinde olduğunu söylemek gerekir.

Haberin Devamı

Toplamda 19 ilçesi ile birlikte bir merkez üzerinden 20 ilçesi yer alır. Bunların bazıları Karadeniz kıyısına bağlıdır ve bazıları ise İç Anadolu Bölgesi'ne doğru kayar. Küre Dağları ile Ilgaz Dağları arasında bir yer alan bir şehir olarak konumsal açıdan Karadeniz Bölgesi'nin güçlü şehirleri içerisinde ön plana çıkar.

Kastamonu Şehri Ekonomik Faaliyetleri Nelerdir?

Özellikle tarım alanları ile beraber üretim noktasında Kastamonu önemli bir şehirdir. Bunlar içerisinde buğday, arpa, mısır pirinç, nohut, kenevir, patates, şeker pancarı ve sarımsak gibi pek çok bitki ürünü öne çıkmaktadır. Aynı zamanda hayvancılığa müsait olan yine şehirler içerisinde olduğunu söylemek gerekir.

Bu sebepten dolayı sığır, manda, tiftik keçisi ve koyun ile birlikte arıcılık çok fazla yaygındır. Aynı zamanda kıl keçisi üretimi de gerçekleştiren şehirlerden biri olarak ön plana çıkar. Tarih ve kültürel dokusu ile birlikte aynı zamanda sanayi gelişimi konusunda da yavaş yavaş gelişen şehirler arasında gelir.