Seyahat İstanbul haritası: İstanbul ilçeleri nelerdir? İstanbul hangi bölgede yer alır?

İstanbul haritası: İstanbul ilçeleri nelerdir? İstanbul hangi bölgede yer alır?

Paylaş
İstanbul haritası: İstanbul ilçeleri nelerdir? İstanbul hangi bölgede yer alır?

Türkiye'nin en önemli şehri olarak İstanbul öne çıkar. Mega Şehir olarak da bilinen İstanbul her konuda Türkiye'nin kalbidir. İstanbul Haritası: İstanbul ilçeleri nelerdir? İstanbul hangi bölgede yer alır? İstanbul ilçeleri ve bölgesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Başta Sanayi ve Ticaret olmak üzere Türkiye'nin her imkanı İstanbul şehrinde yer alır. Aynı zamanda ülkenin en büyük nüfusuna sahip olan şehir olarak da öne çıkar. Sadece Türkiye değil dünya çapında bilinen en önemli Metropolitan şehirler içerisinde gelir. Şu an için 39 tane ilçesi olduğunu söylemek gerekir

Haberin Devamı

İstanbul Haritası: İstanbul İlçeleri Nelerdir?

Hem Avrupa hem de Anadolu Yakası'nda ilçeleri bulunan en önemli şehir olarak İstanbul ön plana çıkar. Dünya çapında sayılı şehirlerden biri olarak da ifade edilen İstanbul, toplamda 39 tane ilçeye sahiptir. Tabii bu noktada bulundukları yakalara göre İstanbul ilçelerini ele almak gerekir.

Avrupa Yakası;

- Arnavutköy

- Avcılar

- Bağcılar

- Bahçelievler

- Bakırköy

- Başakşehir

- Bayrampaşa

- Beşiktaş

- Beylikdüzü

- Beyoğlu

- Büyükçekmece

- Çatalca

- Eyüp Sultan

- Esenler

- Esenyurt

- Fatih

- Gaziosmanpaşa

- Güngören

- Kağıthane

- Küçükçekmece

- Sarıyer

- Silivri

- Sultangazi

- Şişli

- Zeytinburnu

Anadolu Yakası;

- Adalar

- Ataşehir

- Beykoz

- Çekmeköy

- Kartal

- Kadıköy

- Maltepe

- Pendik

- Sancaktepe

- Sultanbeyli

- Şile

- Tuzla

- Ümraniye

Haberin Devamı

- Üsküdar

Görüldüğü gibi Türkiye'nin en fazla ilçesi bulunan şehri olarak da ifade etmek mümkün. Bu şehirlerin her biri aynı zamanda hem turizm hem de ticari açıdan oldukça önemli yer taşır. Çünkü Türkiye'nin en büyük sanayi şehri olarak da ifade edilebilir.

İstanbul Hangi Bölgede Yer Alır?

İstanbul Marmara Bölgesi'nde bulunan bir şehirdir. Aynı zamanda mega şehir ya da Metropolitan şehri olarak da ifade etmek mümkün. Zira merkezi 15 milyondan fazla nüfusa sahiptir. Farklı ilçelere dağılmış olan nüfus daha çok sanayi sektörü ve ticari alan üzerinden geçimini sağlar. Türkiye'nin merkezi ve kalbi olarak ifade edilmesi ile birlikte, bu konuda en büyük üretime sahiptir.

İstanbul Şehrinin Ekonomik Faaliyetleri Nelerdir?

İstanbul özellikle sanayi ve ticari noktasında Türkiye'nin en gelişmiş şehridir. Bu noktada merkezi bir şehir olarak da ele alınabilir. Gıda, tekstil, elektronik, petrol ürünleri, kauçuk, kimyasallar, metal eşyalar, cam ve makine ile beraber kağıt ürünleri gibi sektörler ön plana çıkar.

Aynı zamanda gemi sektörü ya da Basım Yayın sektörü noktasında da ön plandadır. Diğer yandan pamuk, zeytinyağı, meyve ve İpek ile tütün üzerinden de üretim gerçekleştirdiğini söylemek mümkün.