Seyahat Bayburt haritası: Bayburt ilçeleri nelerdir? Bayburt hangi bölgede yer alır?

Bayburt haritası: Bayburt ilçeleri nelerdir? Bayburt hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Bayburt haritası: Bayburt ilçeleri nelerdir? Bayburt hangi bölgede yer alır?

Bayburt Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Daha detaylı şekilde Karadeniz'in Doğu kısmında yer aldığını söylemek mümkün. Bayburt Haritası: Bayburt ilçeleri nelerdir? Bayburt hangi bölgede yer alır? İşte Bayburt hakkında merak edilenler.

Çevresinde Erzurum ve Trabzon ile beraber birçok farklı şehir üzerinden komşudur. Şehir toplamda 3 ilçeye sahip ve bu ilçelerden biri aynı zamanda il merkezi olarak öne çıkar. Pek çok tarım ve sanayi alanında önemli yere sahip olan Bayburt, aynı zamanda tarihi açıdan da görülmesi gereken şehirlerden biridir.

Haberin Devamı

Bayburt Haritası: Bayburt İlçeleri Nelerdir?

Türkiye'nin en az ilçelerinden birine sahip olan şehirlerden biri olarak Bayburt öne çıkmaktadır. Çünkü Toplamda 2 tane ilçesi bulunur. Aynı zamanda bir de Merkez ilçesi olduğu için toplamda 3 tane ilçeye sahiptir.

- Bayburt il merkezi

- Aydıntepe

- Demirözü

Bu şekilde yukarıda verilen ilçeleri doğrultusunda Karadeniz Bölgesi'nde yer alır. Bayburt il merkezi nüfusun ve yüz ölçümünün büyük bir kısmını şehir bakımından kapatır. Aydıntepe ve Demirözü ise Trabzon ile Gümüşhane şehirlerine komşu olarak öne çıkan bir bölgede bulunur. Merkez daha Doğu kısımda kalırken bu iki ilçe Batı bölümünde yer almaktadır.

Bayburt Hangi Bölgede Yer Alır?

Bayburt Karadeniz Bölgesi'nin en güzel ve önemli şehirlerinden biridir. Karadeniz Bölgesi'nin Doğu bölümünde yer alan Bayburt aynı zamanda Trabzon ve Erzurum ile Gümüşhane gibi şehirleri komşu bir ildir. Bölge itibariyle aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesi'ne de yakın olan bir şehir olarak ön plana çıkar. Fakat iklimsel açıdan daha çok Karadeniz Bölgesi'nin etkisini hisseder.

Haberin Devamı

Bu sebepten dolayı aynı zamanda tarıma dayalı önemli bir faaliyet gösteren şehirler içerisinde olduğunu söylemek gerekir. Toplamda 3 tane olması ile birlikte çok az ilçesinin olmasının yanında, sanayi açısından da henüz gelişmekte olan bir şehirdir.

Bayburt Şehrinin Ekonomik Faaliyetleri Nelerdir?

Bayburt şehrinin ekonomik faaliyetleri daha çok tarıma dayalı olarak öne çıkar. Özellikle Hard ve Sünür ovalarının tarım alanları için sulama noktasında önemli yer taşıdığını söylemek mümkün. Ancak ovalar sulamaya tam olarak açılmadığından dolayı henüz bu konuda çok fazla faydalanma durumu gerçekleşmiyor. Yine de bununla beraber en fazla arpa ve buğday yetiştirildiğini söylemek gerekir.

Diğer yandan farklı yem bitkileri, şeker pancarı ile beraber az da olsa meyve üretiminin gerçekleştiğini söylemek mümkün. Bu noktada hayvancılık ise en önemli geçime dayalı seçenek olarak öne çıkar. Engebeli bir alana sahip olduğu için arazi hayvancılığı yaygın olarak yapılır. Özellikle yüksek mera alanlarına dayalı besi hayvancılığı yaygın şekilde gerçekleşmektedir.