Seyahat Isparta haritası: Isparta ilçeleri nelerdir? Isparta hangi bölgede yer alır?

Isparta haritası: Isparta ilçeleri nelerdir? Isparta hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Isparta haritası: Isparta ilçeleri nelerdir? Isparta hangi bölgede yer alır?

Akdeniz bölgesinin iç kısmında yer alan Isparta, aynı zamanda toplamda 13 tane ilçeye sahiptir. Çevresinde Konya, Afyon, Burdur ve Antalya şehirlerine komşudur. Isparta Haritası: Isparta İlçeleri Nelerdir? Isparta Hangi Bölgede Yer Alır sizler için derledik.

Bulunduğu konum ve bölgesel itibariyle Isparta'nın Ege bölgesine de yakın olduğunu söylemek mümkündür. Hem tarım hem de ticari açıdan Türkiye'nin önemli şehirleri içerisinde geldiğini söylemek gerekir. Diğer yandan tarihi ve kültürel dokusu ile de yine turist çeken Akdeniz bölgesi şehirleri içerisinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

Isparta Haritası: Isparta İlçeleri Nelerdir?

Isparta toplamda 12 tane ilçesi olmasıyla birlikte bir tane de Merkez ilçesi yer alır. Bu durumda 13 tane ilçesi bulunan şehir, ilçeleri ile etrafı sarılmış şekilde öne çıkar.

- Isparta İl Merkezi

- Aksu

- Atabey

- Eğirdir

- Gelendost

- Gönen

- Keçiborlu

- Senirkent

- Sütçüler

- Şarkikaraağaç

- Uluborlu

- Yalvaç

- Yenişarbademli

Bu şekilde yukarıda öne çıkan isimleri ile birlikte toplamda 12 tane ilçesi üzerinden Isparta şehri öne çıkar. Aynı zamanda çevresini 12 ilçenin sarması ile beraber bir tane Merkez bulunur. Şehrin Merkezi aynı zamanda Akdeniz kıyısına daha yakın bir noktaya sahiptir. Bununla beraber Ege bölgesine yakınlığı üzerinden de komşu şehirleri ile önemli yer taşır.

Isparta Hangi Bölgede Yer Alır?

Pek çok açıdan Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olarak Isparta öne çıkar. Aynı zamanda bu şehir Akdeniz bölgesi içerisinde gelir. Akdeniz bölgesinin iç kısmında yer alması ile birlikte, aynı zamanda Ege bölgesine yakın olarak da ifade edilir.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda bir geçiş şehri olarak önemli potansiyel teşkil eder. Akdeniz bölgesi içerisinde olması doğrultusunda aynı zamanda iklim şartları da Akdeniz bölgesini iyi biçimde yansıtmaktadır. Tabii Ege bölgesi ya da İç Anadolu bölgesinin iklim şartlarını da taşıyan bir yapıya sahiptir.

Isparta'nın Ekonomik Faaliyetleri Nedir?

Söz konusu ekonomik faaliyetleri olduğu zaman Isparta üzerinden daha çok tarım ön plana çıkar. Özellikle de tahıl ağırlıklı üretimi olan bir bölgedir. Aynı zamanda Gül yağı imalatı ile ülke çapında bilinen bir şehir olarak ön plana çıkar. Hem ithalat hem de ihracat konusunda bu ürün üzerinden önemli bir yer taşır.

Halıcılık ile beraber aynı zamanda kükürt işletmeciliği yine tarımdan sonra gelen önemli ekonomik faaliyetler içerisinde bulunur. Şehir aynı zamanda işsizliğin az olduğu illeri içerisinde gelmektedir. Aynı zamanda bez dokumacılığı ve deri işletmeciliği konusunda da Isparta önemli bir şehir olarak ön plana çıkar.