Seyahat Edirne haritası: Edirne ilçeleri nelerdir? Edirne hangi bölgede yer alır?

Edirne haritası: Edirne ilçeleri nelerdir? Edirne hangi bölgede yer alır?

Paylaş

Edirne Marmara Bölgesi'nde yer alması ile beraber bu bölgenin en batı kısmında bulunmaktadır. Balkanlar'a açılan bölge olmasının yanı sıra, aynı zamanda Türkiye'nin en uç noktasıdır. Etrafı hem Türkiye'deki şehirler hem de Yunanistan ve Bulgaristan ile çevrilidir.

Haberin Devamı

Edirne Haritası: Edirne İlçeleri Nelerdir?

Edirne’nin toplamda 8 ilçesi bulunması ile birlikte 1 tane de Merkez ilçeye sahiptir. Aynı zamanda bu ilçelerin bazıları Sınır Kapısı olarak Bulgaristan ile Yunanistan'a açılır.

- Edirne İl Merkezi

- Enez

- Havsa

- İpsala

- Keşan

- Lalapaşa

- Meriç

- Süloğlu

- Uzunköprü

Bu şekilde öne çıkan ve yukarıda verilen ilçeleri ile birlikte Türkiye'nin en güçlü şehirlerinden biridir. Çünkü Sınır Kapısı olması ile beraber aynı zamanda tarım ve hayvancılık ile sanayi üzerinden de ön plana çıkar.

Edirne Hangi Bölgede Yer Alır?

Marmara Bölgesi'nin Trakya kısmında yer alan şehirlerden biri olarak Edirne öne çıkmaktadır. Kırklareli ve Tekirdağ ile beraber Çanakkale'ye komşuluğu üzerinden de bölgesel açıdan önemli bir şehirdir. Daha da önemlisi sınır kapıları doğrultusunda bölge üzerinden Bulgaristan ve Yunanistan'a açılır.

Haberin Devamı

Bu sebepten dolayı Türkiye'nin kritik şehirlerinden biri olarak ön plana çıktığını söylemek mümkündür. Diğer yandan Ege Denizi'ne kıyısı olan bir şehir olduğunu da ifade etmek gerekir. Başta İpsala olmak üzere farklı ilçeleri üzerinden önemli bir sınırı geçişi olarak yoğun bir şehir olduğunu söylemek mümkündür.

Edirne Şehrinin Ekonomik Faaliyetleri Nelerdir?

Edirne şehrinin ekonomik açıdan faaliyetleri ağırlıklı olarak tarım üzerinden öne çıkar. Şehrin faal nüfusunun %70 kadarı tarım, hayvancılık, ormancılık ve balıkçılıktan geçinir. Bu alan ile beraber aynı zamanda sanayi konusunda da her geçen zaman gelişim gösteren bir şehir olduğunu söylemek mümkün. Diğer yandan Bulgaristan ve Yunanistan'a açılan bir şehir olduğu için, ihracat noktasında da önemli bir geçiş noktasıdır.

Ekonomik olarak gayri safi hasılasının yaklaşık %42 kadarı tarım üzerinden ele alınır. Tabii balıkçılık ve ormancılık ile hayvancılık noktasında da önemli bir üretim gerçekleştirdiğini ifade etmek gerekir. Pek çok açıdan Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olarak ifade edilebilir.