Seyahat Kayseri haritası: Kayseri ilçeleri nelerdir? Kayseri hangi bölgede yer alır?

Kayseri haritası: Kayseri ilçeleri nelerdir? Kayseri hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Kayseri haritası: Kayseri ilçeleri nelerdir? Kayseri hangi bölgede yer alır?

İç Anadolu bölümünün Güney kısmında yer alan Kayseri, bölge bakımından Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir. Aynı zamanda Toros dağlarının birbirine yaklaştığı orta Kızılırmak bölümünde olduğunu söylemek mümkündür. Kayseri Haritası: Kayseri ilçeleri nelerdir? Kayseri hangi bölgede yer alır? Kayseri hakkında tüm merak edilenler.

Hem tarım ve hayvancılık hem de sanayi konusunda Kayseri İç Anadolu Bölgesi'nin önemli şehirleri içerisinde gelir. Aynı zamanda ihracat açısından da önemli olduğunu söylemek mümkündür. Toplamda 16 ilçesi olması ile birlikte bunlardan bazıları merkez ilçe olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

Kayseri Haritası: Kayseri İlçeleri Nelerdir?

Hem turizm hem de ekonomik faaliyetleri kapsamında Kayseri Türkiye'nin büyük şehirleri içerisinde gelir. Aynı zamanda yöresel açıdan pek çok önemli üretime sahip olduğunu söylemek mümkündür. Bununla beraber Kayseri şehri toplamda 16 ilçeye sahiptir. Bunlar içerisinde merkez ilçelerde dahildir.

- Hacılar merkez ilçe

- Kocahisar merkez ilçe

- Melikgazi Merkez ilçe

- Talas merkez ilçe

- Akkışla

- Bünyan

- Develi

- Felahiye

- İncesu

- Özvatan

- Pınarbaşı

- Sarı oğlan

- Sarız

- Tomarza

- Yahyalı

- Yeşilhisar

Bu gibi farklı isimleri ile birlikte oldukça fazla sayıda ilçeye sahip olduğunu söylemek mümkün. Bu ilçeler aynı zamanda merkez ilçelerin etrafında toplanmış şekilde yer almaktadır. Farklı şehirlere komşu olmaları ile birlikte, nüfus ve yüzölçümü bakımından da değişkenlik gösterir.

Haberin Devamı

Kayseri Hangi Bölgede Yer Alır?

Kayseri İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Toros Dağları'nın birbirine yakın olduğu orta Kızılırmak bölümünde tam olarak yer almaktadır. Aynı zamanda İç Anadolu Bölgesi'nin Güney bölümünde bulunur. Çevresinde önemli şehirler olması ile beraber bir geçiş bölgesi olarak da ön plana çıkar.

Bu kapsamda Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kahramanmaraş ve Niğde ile Adana gibi şehirlere komşudur. Anadolu'nun orta kısımlarında yer aldığı için etrafı oldukça fazla sayıda şehre komşuluk etmektedir.

Kayseri Şehrinin Ekonomik Faaliyetleri Nelerdir?

Kayseri şehrinin önemli bir nüfusu geçimini tarımdan sağlar. Her ne kadar sanayi alanında da önemli oranda gelişim göstermeye devam etse bile, tarım hala ön sırada bulunmaktadır. Özellikle de İç Anadolu'ya özgü olan buğday, arpa, şeker pancarı, elma, soğan, çavdar ve baklagiller gibi pek çok üretim gerçekleşmektedir.

Aynı zamanda önemli oranda yine ayçiçeği üretiminin gerçekleştiğini söylemek mümkündür. Kışları sert geçtiği için elma özellikle meyve açısından öne çıkar. Diğer yandan taze ve organik birçok yeşillik üretimi gerçekleştirmektedir. Önemli oranda yine sanayi ve ticari alanda gelişim gösteren Kayseri, hayvancılık konusunda da önemlidir.