Seyahat Lüksemburg nerede, haritası ve komşuları! Lüksemburg bayrağı, para birimi... Lüksemburg gezilecek yerler!

Lüksemburg nerede, haritası ve komşuları! Lüksemburg bayrağı, para birimi... Lüksemburg gezilecek yerler!

Paylaş
Lüksemburg nerede, haritası ve komşuları! Lüksemburg bayrağı, para birimi... Lüksemburg gezilecek yerler!

Batı Avrupa ülkelerinden biri olan Lüksemburg Avrupa'nın en küçük ülkeleri arasındadır. Ülkenin resmi adı da Lüksemburg büyük dükalığı olarak karşımıza çıkar. Lüksemburg refah düzeyi en yüksek olan dünyadaki 12. ülkedir. Lüksemburg nerede, bayrağı nasıldır, komşuları kimlerdir ve para birimi nedir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Lüksemburg, refah seviyesinin yüksek olduğu ülkeler arasındadır. Batı Avrupa ülkelerinden biri olan Lüksemburg 2586 kilometrekare yüzölçümüne sahiptir.

Haberin Devamı

 LÜKSEMBURG NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI!

Batı Avrupa ülkelerinden biri olan Lüksemburg refah seviyesinin yüksek olması ile bilinmektedir. Yüz ölçümü 2586 kilometrekare olan ülke refah seviyesi sıralamasına göre dünyadaki 12. ülkedir. Avrupa kıtasının batısında yer alan Lüksemburg üç güçlü Avrupa ülkesi ile de sınır komşusudur.

Lüksemburg'un batısında Belçika, güneyinde Fransa ve kuzeydoğusunda da Almanya vardır. Ülkenin başkenti de Lüksemburg'dur. Başkent turizm, sanayi ve kimya alanında oldukça gelişmiştir ve dünyanın finans merkezi olarak da karşımıza çıkar.

LÜKSEMBURG BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

Lüksemburg bayrağı üstte kırmızı, altında beyaz ve altta da açık mavi renkten oluşmaktadır. Bayrak yatay çizgilerden oluşur ve Hollanda bayrağına benzer. Ayrıca bayrağın tasarımında Fransa bayrağından da esinlenilmiştir. Lüksemburg'da para birimi olarak 2002 senesinden itibaren Euro kullanılmaya başlanmıştır.

Haberin Devamı

 

LÜKSEMBURG GEZİLECEK YERLER

  • The Old Quarter: Lüksemburg şehrini keşfetmek için öncelikle eski mahallelerden başlamak gerekir. 1994 senesinde UNESCO dünya mirası listesine girmiş olan yerlerde eski surlar ilk dikkat çeken yerlerdendir. Avrupa'daki en önemli eski şehirlerden biri olan The old quarter'da büyüleyici eski evler ile binalar, tarihi bahçeler, Arnavut kaldırımlı yollar ve bahçeler bulunur.
  •  Ulusal Tarihi Ve Sanat Müzesi: Lüksemburg'da gezilecek yerlerin başında bu müze gelir. Mobilyalar, arkeolojik buluntular, çarpıcı belgeler, silahlar ve ülkenin tarihine dair her şeyi bu ulusal tarihi ve sanat bulabilirsiniz. Modern sanatçıların insanları etkileyici tasvirlerini de bu müzede görebilirsiniz.
  • Corniche Duvarları: Lüksemburg'daki Corniche'in muhteşem duvarları bir diğer adı ile nehir vadisinde şehri geçtikçe yükselen Avrupa'daki en güzel balkondur. Burada sığınma evleri ile aristokrat evleri de turistler tarafından dikkat çekmektedir. Aziz Michale kilisesinin manastır bölümü de turistler tarafından görülmelidir. Tarih süresindeki önemli yapıların bazı ortak özellikleri de bu duvarların arasında inşa edilmiş olmaları şeklinde bilinir.
  • Bourscheid Kalesi: Bir köy olan Bourscheid yüksek bir platoda blunmaktadır. Wark ve Sure nehirleri ile sınırları çizilen ve muhteşem manzarası olan bir kaledir. Kale, akşam saatlerinde ışıklandırması ile daha ilgi çekici bir hal alır.