Seyahat Belçika nerede, haritası ve komşuları! Belçika bayrağı, para birimi... Belçika gezilecek yerler!

Belçika nerede, haritası ve komşuları! Belçika bayrağı, para birimi... Belçika gezilecek yerler!

Paylaş
Belçika nerede, haritası ve komşuları! Belçika bayrağı, para birimi... Belçika gezilecek yerler!

Belçika, Kuzey Avrupa ovasının batısında yer alan bir ülkedir. Ülkenin komşuları arasında Almanya, Hollanda, Lüksemburg ve Fransa bulunur. Belçika'nın başkenti Brüksel'dir. Belçika nerede, komşuları kimlerdir, para birimi nedir ve ülkede gezilecek yerler nerelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Belçika, başkenti Brüksel, para birimi de Euro olan bir ülkedir. Türkiye, Belçika'ya göre 1 saat daha ileridedir.

Haberin Devamı

BELÇİKA NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI

Dünyanın elmas başkenti olarak görülen Belçika Kuzey Avrupa'da bulunan bir ülkedir. Ülkede gelir dağılımı eşittir ve başkenti de Brüksel'dir. Belçika'nın komşu ülkeleri arasında Fransa, Almanya, Hollanda ve Lüksemburg yer alır. Belçika, Avrupa birliğine üye olan bir ülke olduğu için para birimi olarak da Euro kullanılır.

Batı Avrupa'da yer alan ve kuzeybatısında da Atlas okyanusu bulunan ülke üç temel coğrafi bölgeye sahiptir. Belçika dolomit, sodyum sülfat, mermer, mezgit ve kireçtaşı gibi birçok endüstriyel mineralin önemli üreticisi olarak bilinir. Belçika, gelişmiş bir Avrupa ülkesi olarak tanımlanır.

BELÇİKA BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

Belçika bayrağı boylamasına şekilde solda siyah, ortada sarı ve sağda ise kırmızı olmak üzere üç eşit parçada renklerden oluşur. 23 Ocak 1831 senesinde resmi bayrak olmuştur. Kırmızı renk ile Lüksemburg şehrinin kırmızı aslanı, sarı ile Bhavna şehrinin sarı aslanı ve siyah renk ile de Flamber şehrinin siyah aslanı temsil edilir. Belçika'da para birimi olarak da Euro kullanılır.

Haberin Devamı

BELÇİKA GEZİLECEK YERLER!

  • Saint Bavo Katedrali: Gotik ve Romanesk tarzının olduğu Aziz Bavo, ülkedeki en iyi dini mimariye sahiptir. Ghent'in en çok turist alan yerlerinden biri olan katedral pencereleri ve iç mekanı ile ilgi çekicidir.
  • Flanders Savaş Alanı: Birçok ziyaretçi için Belçika'nın 1. dünya savaşının ön cephesinde olmasındaki rolü buraya yapılan yolculuğun sebeplerindedir. Flanders savaş meydanları savaşın acımasız yüzünü net şekilde gösteren bir alan olarak tasarlanmıştır.
  • Gravensteen: Etkileyici bir kale olan Gravensteen Haçlı seferleri esnasında keşfediliş olan yerlerden ilham alınması sonucunda yapılmıştır. Avrupa'daki en iyi korunmuş kalelerden biri olan Gravensteen kalın, güçlü ve yüksek duvarlar içinde turistleri karşılar.
  • Kutsal Kan Bazilikası: Bruges'de bir kiliseyi ziyaret etme şansınız olursa ilk tercihinizin Kutsal kan bazilikasından yana yapılması önerilir. Geç gotik ve Romanesk mimarilerinin harmanlanması sonucu oluşturulmuş bazilikada kutsal kalıntılar da vardır. Kilisenin ismi 2. harçlı seferlerine kadar dayanır. Seferlerden sonra Belçika'ya İsa'nın kanının geldiği ve o kutsal kanın burada muhafaza edildiği rivayet edilir.