Seyahat Frig vadisi nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Frig vadisi hangi şehirde, nereye bağlı?

Frig vadisi nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Frig vadisi hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Frig vadisi nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Frig vadisi hangi şehirde, nereye bağlı?

Frig vadisi özellikle son zamanlarda oldukça fazla ziyaretçi çeken bir yer olma özelliğine sahiptir. Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde yer alan Frig vadisi, sahip olduğu tarihi güzellikleriyle ve gezilecek yerleriyle ünlü bir bölge olarak bilinmektedir. Frig vadisi, Friglerin antik yerleşim yerini barındırması nedeniyle oldukça dikkat çekmektedir. İşte, Frig vadisi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Frig vadisi, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illeri arasında kalmaktadır. İsmini ise bu alana yerleştiği bilinen Friglerden almaktadır. Birçok medeniyete ait izler ve eserler barından Frig vadisi içerisinde bulunan antik eserleri görmeniz de mümkün olmaktadır. Frig vadisi içerisinde yer alan birçok kral mezarı ve tarihi kilise yer almaktadır.

Haberin Devamı

FRİG VADİSİ NEREDE, GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Frig vadisi, İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Frig vadisi aynı zamanda 2. Kapadokya olarak da bilinmektedir. Bizans döneminden kalan birçok tarihi yapının da Frig vadisi içerisinde yer aldığını söylemek mümkün olmaktadır. Frig vadisine girmek ve bu tarihi değerleri görmek için ise herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Frig yolu üzerinde de gezilebilecek olan birçok çeşitli alan bulunmaktadır.

  • Antik kentler ( Afyonkarahisar da Afyonkale, İkizören de Midas şehri, Eskişehir de Dorylaion, Kütahya da Aizanoi Antik kent)
  • Aslanlı Mabet/ Solun'un Mezarı,
  • Selçuklu Kümbeti (Himmet Baba Türbesi),
  • Gerdekkaya,
  • Pişmiş Kale,
  • Yazılıkaya Ve Midas Anıtı ( Midas Şehri),
  • Kırkgöz Kayalıkları,
  • Sarnıçlar,
  • Küçük Yazılıkaya,
  • Midas Han

Gezebileceğiniz yerler arasında yer almaktadır. Üstelik Frig vadisi üzerinde konaklama yapabileceğiniz birçok çeşitli mekan bulunmaktadır. Sadece yemek yiyebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz mekanlar olduğunu söylemekte mümkün olmaktadır.

FRİG VADİSİ HANGİ ŞEHİRDE, NEREYE BAĞLI?

Haberin Devamı

Frig vadisi aynı zamanda Frig yolu olarak da bilinmektedir. Ülkemizde yer alan önemli turizm bölgeleri arasında bulunmaktadır. İçerisinde görülmeye değer birçok tarihi anıt ve tarihi yapı bulunmaktadır. Tarihimizi yansıtmakta olan Frig vadisi tarihe açılan bir kapı niteliğinde bulunmaktadır.

Frigya tarihini günümüze kadar içerisinde barındırmış olan Frigya vadisi, günümüze kadar fazla bir zarar almadan ulaşma imkanı bulmuştur. Frig dönemine ait olan tarihi ve tabiatı ile ziyaretçiler tarafından yoğun bir ilgi görmektedir.

Frig vadisi, Ankara, Eskişehir, Konya, Isparta, Afyonkarahisar, Burdur ve Kütahya bölgelerinin kuzey kısmında yer almaktadır. Eski çağlarda ise şimdilerde Frig vadisi olarak bilinen bölgesinin Frigya olarak bilindiğini söylemek mümkündür. Hem tarihi özelliği hem de çevresinde bulunan tarihi yapılar nedeniyle Frig vadisi son derece dikkat çeken bir bölge olma özelliğine sahiptir.