Seyahat Ölüdeniz nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Ölüdeniz hangi şehirde, nereye bağlı?

Ölüdeniz nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Ölüdeniz hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Ölüdeniz nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Ölüdeniz hangi şehirde, nereye bağlı?

Ülkemizde gezilip kendisine hayran bırakan birçok yer bulunmaktadır. Bu yerlerden birisi de Ölüdeniz'dir. Burayı gezmek amacıyla gidip gören kişiler genellikle hayran kalarak buradan ayrıldıklarını ifade etmektedirler. Ölüdeniz nerede, gezilecek yerleri nelerdir, Ölüdeniz hangi şehirde ve nereye bağlı olduğu hakkında merak edilenleri derledik.

Doğal güzellikler açısından da gidenin en az bir kez daha tekrar gelmek istediği yerlerden biri olan Ölüdeniz turistik açıdan büyük öneme sahip olan bir yerdir. Adından da yola çıkılacağı üzere Ölüdeniz'de hızlı bir dalga hareketi görülmemekte sadece çırpıntılar meydana gelmektedir.

Haberin Devamı

ÖLÜDENİZ NEREDE?

Muğla iline ait ilçelerden biri olan Fethiye'de bulunan Ölüdeniz hayat koşuşturmacasından yorulan kişilerin dinlenebilmeleri ve tekrar enerjilerini yerine getirecek olan bir mekandır. Buraya ulaşım da rahat bir biçimde sağlanabilmektedir.

Kara, deniz ve hava yolu ulaşım türleri ile buraya ulaşmak mümkündür. Düzenli otobüs seferleri ile birlikte buraya gidiş geliş yapılabilmektedir. Konaklama açısından da birçok imkana sahip olan Ölüdeniz'de oteller, pansiyonlar ve kamp yapmak amaçlı yerler mevcuttur.

ÖLÜDENİZ’İN GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Tabiatın harikalarının bulunduğu bir yer olan Ölüdeniz'de gezilip görülebilecek yerlerden birisi koylardır. Kıdrak, Kabak, Gemile, Akvaryum ve Soğuk Su koyu örnek olarak gösterilebilmektedir. Günübirlik deniz turları ile turistlerin koyları görmesi ve keyfini çıkarabilmesi imkanı sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

Ayrıca Ölüdeniz, Kumburnu ve Deve Plajı'nda da deniz, kum ve Güneş'in tadı çıkarılabilmektedir. Bununla birlikte Ölüdeniz Lagünü de gezilecek yerler arasına girmektedir. Tepelere doğru çıkıldıkça temiz havayı içinize çekmek isterseniz Babadağ ve Montana Seyir Tepesi de bu isteğe uygun mekanlar arasındadır.

Ek olarak Babadağ dağcılık ve yamaç paraşütü sporlarının yapıldığı yerler arasındadır. Kelebeklerin o hoş görüntüsü ise Kelebekler Vadisi'nde izlemek isteyenleri beklemektedir. Af Kule Manastırı ise bir diğer gezilecek yerler listesinde yer alan mekanlardan birisidir.

ÖLÜDENİZ HANGİ ŞEHİRDE?

 Muğla'nın sevilen ilçelerinden biri olan Fethiye'de yer alan Ölüdeniz Ege Bölgesi'nde yer almaktadır. Yamaç paraşütleri ve dalış etkinliklerinin yapıldığı bir yer olmasıyla da buraya gelen kişileri kendisine çekmektedir. Özellikle bu sporlarla ilgilenen kişilerin ilgi odağı haline gelmesi açısından önemlidir.

 Turizm açısından ele alındığında oldukça gelişim gösteren Ölüdeniz eski çağlarda yaşamış olan Likyalılar'a ev sahipliği yapan bir yerleşim merkezidir. Likyalılar buraya '' ışık ve güneş diyarı'' adını vermişlerdir.

 ÖLÜDENİZ NEREYE BAĞLI?

 Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz bir beldedir ve doğal güzelliklerin vücut bulmuş olduğu bir mekandır. Özellikle kıyılarda bulunan koy ve girintilerin dalga biriktirmesi yoluyla oluşturduğu şekillerden biri olan lagün bir diğer adıyla denizkulağına burada rastlanılmaktadır.

Haberin Devamı