Seyahat Hırvatistan'da çifte sevinç! Önce Schengen, sonra Dünya Kupası zaferi

Hırvatistan'da çifte sevinç! Önce Schengen, sonra Dünya Kupası zaferi

Paylaş
Hırvatistan'da çifte sevinç! Önce Schengen, sonra Dünya Kupası zaferi

Dünya Kupası’nın favorilerinden yıldızlar topluluğu Brezilya, Hırvatistan ile çeyrek finalde karşılaştı. Nefes kesen mücadelede gülen taraf penaltılar sonrasında Hırvatistan oldu. Tüm ülkeyi sevince boğan galibiyet coşkuyla kutlandı. Hırvatistan, saatler önce de AB'den gelen haberle büyük bir mutluluk yaşamıştı. Mehmet Nuri TURAN - mehmet.turan@posta.com.tr

Hırvatistan son günlerde internette en çok merak edilen ülkelerin başında geliyor. Bunun en büyük nedeni ise Dünya Kupası’nda gösterdikleri büyük başarı. Peki, hakkında araştırmalar yapılan Hırvatistan nerede, başkenti neresi, Hırvatistan Türkiye'den vize istiyor mu? İşte, küçük ama bir o kadar da güzel ve merak uyandıran ülke Hırvatistan hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

SCHENGEN MÜJDESİ, SAYILI GÜNLER KALDI

Avrupa Birliği (AB) içişleri bakanlarından oluşan İçişleri Konseyi, 9 Aralık Cuma günü Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen toplantıda Hırvatistan'ın Schengen bölgesine katılımını ele aldı. Toplantıda Schengen Anlaşması'nın Hırvatistan'da tam olarak uygulanmasına ilişkin karar verildi.

Bu kararla Hırvatistan Schengen bölgesine 1 Ocak 2023 itibariyle dahil olacak. Konuyu resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Çekya Dönem Başkanlığı, "Son adım tamamlandı. Konsey kararı aldı. Şimdi Hırvatistan'ın 1 Ocak 2023 itibariyle Schengen bölgesine katıldığı artık resmen onaylandı" ifadelerini kullandı.

DÜNYA KUPASI'NDA BÜYÜK SÜRPRİZ

Katar'da devam eden 2022 Dünya Kupası'nda sürpriz sonuçlar gelmeye devam ediyor. Turnuvanın favori takımları tek tek elenerek büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Haberin Devamı

Neymar'ın gözyaşlarına boğulduğu maçta Brezilya, şok bir sonucun ardından Hırvatistan'a penaltılar sonrasında yenilerek turnuvaya veda eden taraf oldu. Hırvatistan'ın sürpriz galibiyeti ülkede büyük bir coşkuyla kutlandı.

HIRVATİSTAN NEREDE, KOMŞULARI KİMLER?

Avrupa kıtasının güneydoğusunda yer alan Hırvatistan, Adriyatik Denizi ve İtalya’nın doğusundadır. Slovenya’nın kuzeybatısındaki ülkenin kuzeyinde Macaristan, güneydoğusunda Bosna Hersek, doğusunda Sırbistan ve güneyinde Karadağ vardır. Hırvatistan'ın resmi dili Hırvatçadır. Ülkede Hırvatça dışında İngilizce ve Almanca da yaygın olarak konuşulmaktadır. Ülkenin para birimi Kuna’dır. 1 Ocak'tan sonra ise para birimi olarak euro kullanımı başlayacak.

HIRVATİSTAN'IN BAŞKENTİ NERESİDİR?

Hırvatistan'ın başkenti olan Zagreb, aynı zamanda ülkenin en yoğun nüfusuna sahip olan şehridir. Zagreb, toplam 684 bin nüfusa sahip bir şehirdir. Hırvatistan ekonomisinin büyük çoğunluğu Zagreb'de geçmektedir. Zagreb iklimi itibariyle 4 mevsim turistlerin ilgisini çekiyor.

HIRVATİSTAN VE TÜRKİYE ARASINDA VİZE VAR MI?

Umuma mahsus pasaporta sahip Türk vatandaşları turistik amaçlı seyahatlerinde vizeye tabidirler. Geçerli, iki veya çok girişli Schengen vizesi (C tipi), uzun süreli vize (D tipi) bulunan veya Schengen üyesi ülkelerde geçerli oturum izni bulunan Türk vatandaşları ile resmi pasaport hamili kişiler vizeye tabi değildir. Ayrıca, iki veya çok girişli Bulgaristan veya Romanya vizesi sahibi olan veya bu ülkelerde oturum izni bulunanlar da vizeye tabi değildir (Hırvatistan’da 180 gün içinde en fazla 90 gün kalınabilmektedir ).

Haberin Devamı

Geçerli, çok girişli Schengen vizesi veya Schengen üyesi ülkelerde geçerli oturumu bulunmayanların seyahatleri öncesinde bulundukları ülkedeki Hırvatistan temsilciliklerinden vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

HIRVATİSTAN'IN TURİSTİK ŞEHİRLERİ HANGİLERİ?

Zagreb
Dubrovnik
Zadar
Split
Pula
Sibenik
Rijeka

ZAGREB'TE GEZİLECEK YERLER NERESİ?

Zagreb iki gün içerisinde çok rahatlıkla gezilecek bir şehir. Güzel bir planlama ile şehirde görülmesi gereken turistik her yeri görmeniz mümkün. Dört mevsim ziyaretçi çeken Zagreb'in tadını çıkarmak için en doğru zamanlar ise haziran, temmuz ve ağustos ayları.

Haberin Devamı

Şehirde görülmesi gereken başlıca turistik yerler şu şekilde ;

  • Ban Jelacic Meydanı (Ban Josip Jelačić Square)
  • Aziz Mark kilisesi
  • Lotrscak Kulesi
  • Ilica Caddesi
  • Dolac Pazarı
  • Kırık Kalpler Müzesi
  • Tkalciceva Caddesi
  • Taş kapı
  • Zagreb Katedrali
  • Zagreb füniküleri
  • Gric Tüneli
  • Jarun Gölü
  • Maksimir Park
  • Mimarlık Müzesi
  • Mirogoj Mezarlığı