Seyahat Karaisalı nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Karaisalı hangi şehirde, nereye bağlı?

Karaisalı nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Karaisalı hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Karaisalı nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Karaisalı hangi şehirde, nereye bağlı?

Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde yer alan Karaisalı, Roma döneminden izler taşıyan bir bölgedir. Karaisalı ilçesinde yaşayanların soyunun Menemencioğulları ile Ramazanoğullarından geldiği düşünülmektedir. Manzarası ve güzel doğası ile ön plana çıkan Karaisalı Adana'ya bağlıdır. Karaisalı nerede, nereye bağlı ve gezilecek yerleri nerelerdir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Karaisalı, Akdeniz bölgesinde bulunan bir ilçe olarak karşımıza çıkar. Karaisalı, Adana şehrine bağlı bir ilçedir.

Haberin Devamı

 KARAİSALI NEREDE, GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Sahip olduğu manzarası ve doğası ile ön plana çıkan Karaisalı birçok kişinin merak ettiği ilçeler arasındadır. 2006 senesinde merkeze bağlanmış olan Karaisalı ilçesi Adana'ya bağlı önemli ilçeler arasındadır. Akdeniz bölgesinde konumlanmış olan Karaisalı'da yeşilin her tonuna rastlamak mümkündür.

Doğayla baş başa kalmak isteyenlerin tercihleri arasında ilk sırada bulunan Karaisalı doğa gezilerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Sahip olduğu konum ile en çok ziyaret edilen bölgeler arasındadır. Buraya ulaşımın özel araçlarla ya da toplu taşıma araçları ile yapılması mümkündür. Karaisalı'ya giden kişilere ziyaret etmeleri önerilen yerler sırasıyla bu şekildedir:

Haberin Devamı
  • Kapıkaya kanyonu: Karaisalı'da gezilecek yerlerden ilki Kapıkaya kanyonu olarak karşımıza çıkar. Karaisalı ilçesine bağlı olan Kapıkaya köyünde yer alan kanyon 200 metre yüksekliğindedir. Kanyonun ortasından da Niğde-Ulukışla'dan çıkmakta olan Çakıt çayı geçmektedir.
  • Dokuzoluk kanyonu: Karaisalı sınırlarının içinde yer alan kanyon nefes kesen manzarası ve ırmak üzerindeki görüntüsü ile dikkat çeker. 9 ayrı oluktan suyun akması sonucu Dokuzoluk kanyonu adını almıştır ve doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin tercih ettiği bir yerdir.
  • Karapınar parkı: Haftanın yorgunluğu ve stresini atmak isteyenlerin ilk tercih ettiği noktalar arasında Karapınar parkı vardır. Burada piknik yapmak, eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmek mümkündür.
  • Yerköprü mesire alanı: Karaisalı ilçesine yalnızca 13 km uzakta olan mesire alanı genellikle şehrin kalabalığı ve karmaşasından kurtulmak isteyenlerin tercihidir.

KARAİSALI HANGİ ŞEHİRDE, NEREYE BAĞLI?

Karaisalı ilçesi Adana'ya bağlı bir ilçedir 2006 yılında merkeze bağlanmıştır ve Akdeniz bölgesinde yer alır.

Doğal güzellikleri ve yemyeşil ormanları ile ön plana çıkan Karaisalı ilçesi konumu itibari ile de ziyaret edilen bir ilçedir. Karaisalı sınırları içinde görülmeye değer yerler arasında keçi kale, Varda köprüsü, Milvan kalesi ve Kızıldağ yaylası vardır.

Karaisalı'ya gidenlerin Kapıkaya kanyonuna gitmeleri ve burada yamaç tırmanışı yapmaları mümkündür. 7250 metre uzunluğunda olan yürüyüş parkurunda yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek de mümkündür. Karapınar parkı 2013 senesinde hizmete açılmış olan parktır ve çocuk oyun alanları, şelale ve piknik bölümleri de vardır.