Seyahat Malazgirt nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Malazgirt hangi şehirde, nereye bağlı?

Malazgirt nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Malazgirt hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Malazgirt nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Malazgirt hangi şehirde, nereye bağlı?

Malazgirt, birçok kişi tarafından nerede olduğu ve nereye bağlı olduğu merak edilen yerlerdendir. Muş'un en doğusunda yer alan ilçesi olan Malazgirt konum olarak Van, Erzurum ve Ağrı illerinin ortasında yer alır. Malazgirt, il merkezine 137 km uzakta olan bir ilçedir. Malazgirt nerede, hangi şehirde ve nereye bağlı, gezilecek yerleri nerelerdir? Merak edilen soruları Posta.com.tr okurları için derledik.

Malazgirt, Muş'un doğusunda konumlanmış olan bir ilçedir. İlçenin yüzölçümü 1534 kilometrekare olurken düz bir alanda bulunduğu da bilinmektedir.

Haberin Devamı

 MALAZGİRT NEREDE, GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Malazgirt, nerede olduğu ve hangi şehre bağlı olduğu merak edilen ilçeler arasındadır. Özellikle Anadolu kapılarını Türklere açan bir savaşa adını vermesi nedeniyle de ülkemizde sıkça araştırılır. Malazgirt savaşını duyan ya da öğrenen öğrenciler de Malazgirt'in nerede olduğunu araştırırlar. Malazgirt, Muş'a bağlı bir ilçedir. İlçenin il merkezine uzaklığı karayolu ile 137 kilometredir.

Malazgirt'e giden kişiler burada gezilecek yerlerin de nereler olduğunu merak ederler. Malazgirt, bünyesinde birçok doğal güzelliği barındırır ve farklı dönemlerden günümüze kadar getirir.

Malazgirt'e giden kişilerin mutlaka yapmaları gereken şeyler şu şekildedir:

  • Malazgirt ilçesine 43,3 km uzakta olan Ahlat mezar taşlarının ilçeye giden kişiler tarafından ziyaret edilmesi önerilir.
  • Bölgeye özel olan et lezzetlerini ilçedeki ünlü restoranlarda deneyimlemek mümkündür.
  • Malazgirt'in ilçe merkezine yalnızca 2 km uzakta olan ve tarihi atmosferi bulunan Kız köprüsünü de mutlaka ziyaret etmelisiniz.
  • Son derece ihtişamlı bir yapı olarak bilinen Malazgirt kalesi de ilçeye giden kişiler tarafından ziyaret edilmesi gereken turistik alanlardandır.

MALAZGİRT HANGİ ŞEHİRDE, NEREYE BAĞLI?

Haberin Devamı

Muş ilinin bir ilçesi olan Malazgirt'in kuruluş tarihi tam olarak bilinmez. Urartu kralı Menuas'ın bu alanda bir şehir kurdurmuş olduğu ve adına da Menuahina dediğini bilinir. Bu isim zaman içinde değişmiş ve Malazgirt şeklini almıştır. Malazgirt, 1071 tarihinde gerçekleştirilmiş olan Meydan muharebesi ile adını hem dünya hem de Türk tarihine altın harfler ile yazdırmıştır.

Son derece uzun bir geçmişi bulunan Malazgirt'in turistik olarak da önemi büyüktür. Malazgirt ilçesinin sınırları içinde yer alan tarihi yapıları ve tarihi kalıntıları ziyaret ederek geziye başlamak mümkündür. Birçok yerli ve yabancı turist bölgedeki Malazgirt kalesini ve kız köprüsünü ziyaret ederler.

Muş'un il merkezine 135 kilometre uzakta olan Malazgirt konum olarak Murat nehrinin güneydoğusunda kalır. İlçe, denizden 1550 metre yüksektedir ve dağlarlar kaplı geniş bir ovada bulunur. İlçenin güneydoğusunda Süphan dağları, kuzeydoğusunda da Katevin dağı bulunur.