Seyahat Kartalkaya kayak merkezi nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Kartalkaya kayak merkezi hangi şehirde, nereye bağlı?

Kartalkaya kayak merkezi nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Kartalkaya kayak merkezi hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Kartalkaya kayak merkezi nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Kartalkaya kayak merkezi hangi şehirde, nereye bağlı?

Kartalkaya, Bolu ilinde yer aldığı bilinen bir kayak merkezidir. Türkiye de bulunan sayılı kayak merkezleri arasında bulunan Kartalkaya kayak merkezi, kış tatilinizi değerlendirebileceğiniz güzel bir seçenek olarak bilinmektedir. Ülkemizde bulunan en önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kartalkaya kayak merkezine gitmeden önce bilgi edinmek isteyebilirsiniz. İşte, Kartalkaya kayak merkezi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Kartalkaya kayak merkezi, ülke çapında oldukça önemli bir yere sahip olan turizm merkezleri arasında yer almaktadır. "Bolu - Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" içerisinde yer alan Kartalkaya kayak merkezinde çeşitli zorluk ve eğitim derecelerine göre 25 adet pist bulunmaktadır. Kartalkaya da bulunan pistlerin toplam uzunluğu ise 40 kilometreyi bulmaktadır.

Haberin Devamı

 KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ NEREDE, GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Kartalkaya kayak merkezi, Bolu ilinde bulunan ve ülkemizin oldukça önemli kış turizm bölgelerinden birisidir. Kayak merkezinde bulunan toplam pist uzunluğu ise 40 kilometreyi bulmaktadır. Tesislerde bulunan snowboard ve kayak öğretmenleri ise size öncesinde gerekli eğitimi vermektedir.

Kayak merkezinde ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü kayak malzemesini ise tesiste kiralamanız mümkün olmaktadır. Türkiye'nin en büyük snowparkları ise Kartalkaya kayak merkezinde yer almaktadır. Kartalkaya kayak merkezi Bolu şehir merkezinin 38 kilometre doğusunda bulunmaktadır.

Köroğlu dağlarının zirvesinde yer alan Kartalkaya kayak merkezi, son yıllarda popülerliği artan bir kayak merkezi olma özelliğine sahiptir. Kartalkaya kayak merkezinde kullanılabilecek iki farklı pist alanı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Kartalkaya kayak merkezinde bulunan Kartal pistleri ve Dorukkaya pistlerinde toplam 2 adet snowpark ve 38 adet pist bulunmaktadır. Kartalkaya da gezilebilecek birçok yer bulunduğunu söylemekte mümkündür.

  • Sarıalan Yaylası,
  • Seben Gölü,
  • Saraycık Gölü,
  • Yedigöller Milli Park,
  • Akdoğan Tabiat Koruma Alanı,
  • Gölcük Tabiat Parkı,
  • Abant Gölü.

Kartalkaya kayak merkezine gittiğiniz zaman mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır.

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ HANGİ ŞEHİRDE, NEREYE BAĞLI?

Kartalkaya kayak merkezi, Bolu ilinde yer alan ülkemizin en önemli kayak merkezlerinden birisidir. Batı Karadeniz bölgesi içerisinde yer aldığı bilinen Kartalkaya kayak merkezi, Bolu ilinin güneydoğu bölümünde yer almaktadır. Köroğlu dağlarının zirvesinde bulunan Kartalkaya kayak merkezi, kış turizmi için oldukça önemli bir bölgedir.

Konum olarak değerlendirildiğinde ise Kartalkaya kayak merkezi hem İstanbul'a hem de Ankara'ya yakın sayılabilecek olan bir mesafede bulunmaktadır. Bolu iline bağlı olarak bulunan Kartalkaya kayak merkezi, kayak sezonu olan nisan ve aralık aylarında birçok ziyaretçi de çekmektedir.