Seyahat Kartalkaya nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Kartalkaya hangi şehirde, nereye bağlı?

Kartalkaya nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Kartalkaya hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Kartalkaya nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Kartalkaya hangi şehirde, nereye bağlı?

Türkiye'nin özellikle en önemli kayak merkezinden biri olarak Kartalkaya öne çıkmaktadır. O yüzden her sene yoğun şekilde turist ziyaretine açıktır. Kartalkaya nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Kartalkaya hangi şehirde, nereye bağlı? Kartalkaya hakkında merak edilenleri derledik.

Kış ayları söz konusu olduğunda harika bir kayak eğlencesi yapabilmek için Kartalkaya dünya çapında turist akınına uğrar. Aynı zamanda birçok tarihi ve mimari yapısı ile beraber yaz aylarında da ziyaret edilmektedir. Bu bağlamda Bolu şehrinde yer alan Kartalkaya, ülkenin dört bir tarafından ziyaretçi ile önemli destinasyonları arasında bulunur.

Haberin Devamı

 KARTALKAYA NEREDE?

Kartalkaya dünya çapında bilinen en önemli kayak merkezleri içerisinde yer almaktadır. Bu bağlamda Bolu şehrinin Doğu tarafında yer alan Köroğlu Dağlarında gibi kayak merkezi olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda Türkiye'nin sayılı ve önemli kayak merkezlerinden biri olarak öne çıkar. Bolu'ya geldikten sonra kolayca Kartalkaya'ya geçmek ve ilçenin farklı taraflarının keyfini çıkarmak mümkün.

 KARTALKAYA GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Kartalkaya gezilecek birçok farklı güzel geri ile beraber eşsiz destinasyonlar sunan bir bölgedir. Bu doğrultuda mimari yapıları ve doğal güzellikleri ile birlikte harika eğlence aktiviteleri eşliğinde öne çıkar.

  •  Kartalkaya kayak merkezi
  •  Sarıalan Yaylası
  •  Seven Gölü
  •  Yedigöller Milli Park
  •  Motorlu Sülüklü Göl
  •  Bolu fındığı tabiatı koruma parkı

 

Bu gibi daha birçok özel destinasyon ile birlikte Kartalkaya mutlaka gelip görülmesi gereken ilçeler içerisinde bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 KARTALKAYA HANGİ ŞEHİRDE?

Dünya çapında birçok farklı kayak merkezi bulunmaktadır. Bu doğrultuda özellikle Türkiye'de yer alan Kartalkaya kayak merkezi ile birlikte çok fazla tercih edilir. Ayrıca bunun yanı sıra harika ve doğal gölleri eşliğinde özel bir ziyaret imkanı verdiğini söylemek mümkün.

O yüzden pek çok kişi Kartalkaya'nın hangi şehirde olduğunu merak ediyor. Ziyaret etmek isteyenler için bu özel beldenin Bolu şehrine bağlı olduğunu söylemek mümkün. Özellikle Bolu'nun Doğu kısmında bulunan bir beldedir.

KARTALKAYA NEREYE BAĞLI?

Kartalkaya Türkiye'nin en önemli yaz ve kış beldeleri içerisinde gelmektedir. Turistik bir alan olmasıyla beraber özellikle kayak merkezi doğrultusunda ön plana çıkıyor. Ancak aynı zamanda Yedigöller Milli Parkı ve daha birçok özel Göl Parkı ile önemli yer taşımaktadır. Tabii doğal ve mimari alanları da uygarlıkları görme şansı sunuyor.

Bu bağlamda Bolu şehrinin Doğu bölümünde bulunan Kartalkaya, Köroğlu dağlarındaki kayak merkeziyle ön plana çıkmaktadır. Mutlaka gelip görülmesi ve ziyaret edilmesi gereken özel tatil beldelerinden biri olarak önemli yer taşır.