Seyahat Bergama nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Bergama hangi şehirde, nereye bağlı?

Bergama nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Bergama hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Bergama nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Bergama hangi şehirde, nereye bağlı?

Antik dönemden günümüze ulaşmış en önemli destinasyonlardan biri olarak Bergama öne çıkıyor. Özellikle birbirinden farklı uygarlıkları barındırması ile harika bir tarihi gezinti imkanı sağlar. Bergama nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Bergama hangi şehirde, nereye bağlı? Bergama hakkında merak edilen ayrıntılar.

Her sene yoğun şekilde yerli ve yabancı turist çeken en önemli antik bölgelerden biri olarak Bergama gelmektedir. Elbette günümüzde artık modern bir yapıya sahip olan Bergama tarihi ve mimari yapılarını özgün şekilde korumaya devam ediyor.

Haberin Devamı

BERGAMA NEREDE?

Antik Yunan dönemi başta olmak üzere pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Bergama, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez bölgelerinden biridir. Bu bağlamda Bergama beldesinin İzmir ilinin kuzeyinde yer aldığını söylemek mümkün.

Aynı zamanda Bakırköy havzasında bulunmaktadır. İl merkezine uzaklığı 107 km olan Bergama, aynı zamanda birçok şehrinde bölgesine girer. Bu bağlamda Kınık, Dikili, Balıkesir, Manisa ve Aliağa gibi şehir ve ilçeleri de kapsamaktadır.

BERGAMA GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Bergama gezip görülmesi gereken birçok mimari ve tarihi yapısı ile ön plana çıkar. Yüzlerce ve hatta binlerce yıllık uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Bergama, tarihi doruklarına kadar yaşama imkanı verir.

Haberin Devamı
  •  Redhall basilica
  • Bergama Arkeoloji Müzesi
  • Hacı Hekim Hamamı
  •  Kleopatra güzellik ılıcası
  •  Bergama Ulu Camii
  •  Pergamon Antik Kenti
  •  Bergama arastası
  •  Bergamalı Kadri eğitim tarihi
  •  Kozak Yaylası
  •  Asklepieion

Yukarıda verilen farklı tarihi ve mimari yapısı ile aynı zamanda doğal güzellikleri üzerinden yine Bergama gezilecek önemli beldelerden biridir.

BERGAMA HANGİ ŞEHİRDE?

Bergama her sene dünyanın dört bir tarafından yerli ve yabancı turist çeken en önemli beldelerden biridir. Çünkü özellikle tarihi açıdan pek çok uygarlığa ev sahipliği yapması ile eşsiz bir gezinti imkanı tanıyor. Bu doğrultuda Bergama ilçesinin İzmir iline bağlı olduğunu söylemek gerekir. İzmir'in kuzeyinde olması ile beraber aynı zamanda Bakırköy havzasında yer aldığını söylemek mümkün.

BERGAMA NEREYE BAĞLI?

Önemli tarihi bölgeleri ile birlikte Bergama binlerce yıla şahitlik etme imkanı vermektedir. Bu doğrultuda tarihi bir ziyaret yapmak isteyen birçok kişi Bergama'nın nerede olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Bu özel belde İzmir'in Kuzey bölümünde yer alır.

Ayrıca Bakırköy havzası içerisinde bulunan Bergama, Balıkesir ile Manisa ve İzmir'in farklı ilçelerine de uzanır. Bu uzantısı ile birlikte bölgenin farklı yerlerinde bulunan harika mimari yapılar birçok değişik döneme ait uygarlıkları görme şansı vermektedir.