Seyahat Ahlatlıbel nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Ahlatlıbel hangi şehirde, nereye bağlı?

Ahlatlıbel nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Ahlatlıbel hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Ahlatlıbel nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Ahlatlıbel hangi şehirde, nereye bağlı?

Ahlatlıbel, İç Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. Ankara'nın Çankaya bölgesinde yer alan Ahlatlıbel çevresinde ise gezilebilecek birçok yer olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Ahlatlıbel'e gitmeyi düşünen kişiler öncesinde gezilecek yerleri hakkında bilgi edinmek isteyebilir. İşte, Ahlatlıbel hakkında merak edilen tüm detaylar.

 Ahlatlıbel, Ankara ilinde yer aldığı bilinen güzel semtler arasında bulunmaktadır. Ahlatlıbel'e gitmek için öncelikle Ankara Konya yolu üzerinde yer alan köprülü alt geçitten geçmeniz gerekmektedir. Ardından karşınıza çıkacak olan Ahlatlıbel İncek tabelasını görebilirsiniz. Kızılay meydanından Ahlatlıbel'e ulaşım sağlamak için ise 194, 193, 192 veya 191 numaralı otobüs hatlarını tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

 AHLATLIBEL NEREDE, GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

 Ahlatlıbel, Ankara ilinde yer almaktadır. Ankara'yı ziyaret eden kişilerin Ahlatlıbel mahallesinde yer alan gezilecek yerleri de ziyaret etmesi tavsiye edilmektedir. Ahlatlıbel de yer alan Ahlatlıbel Atatürk Parkı ise hem çocuklar için hem de yetişkinler için birçok etkinliği bulundurması nedeniyle tercih edilmektedir.

Ahlatlıbel parkı ismini de ahlat ağacından almaktadır. Ankara da bulunan en büyük piknik alanlarından birisi olma özelliğine sahiptir. Ahlatlıbel Atatürk Parkı, şehrin yoğunluğundan sıkılan kişiler için dinlendirici bir mekan olarak tercih edilmektedir.

Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda çocuklar için birçok güvenli ve çeşitli oyun alanı da yer almaktadır. Bu nedenle ailelerin vakit geçirmek için tercih ettiği açık alanlar arasında bulunmaktadır. Çocuklar için fileli trambolinler, salıncaklar, kaydıraklar ve oyun evlerinin yer aldığı Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda yetişkinlere dair de bir adet spor bahçesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Spor bahçesinin içinde ise kondisyon aletleri, koşu bantları, uzay yürüyüşü ve kardiyo bisikleti gibi çeşitli aletler yer almaktadır. Hem dinlenmek hem eğlenmek hem de sosyalleşmek isteyen kişiler için harika bir yer olarak ifade edilebilir.

AHLATLIBEL HANGİ ŞEHİRDE, NEREYE BAĞLI?

Ahlatlıbel, İç Anadolu Bölgesinde ve Ankara ilinde yer almaktadır. Ankara'da bulunan en büyük piknik alanlarından birisi olarak bilinen Ahlatlıbel Atatürk Parkı ise sadece Ankara'dan değil aynı zamanda yakın illerden gelen ziyaretçilerini de ağırlamaktadır.

Ankara'nın en büyük piknik alanları arasında bulunan Ahlatlıbel, adını ise ahlat ağacından almaktadır. Ahlatlıbel Atatürk Parkı, Ankara'nın Gölbaşı / İncek'te bulunmaktadır.

Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunduğu söylenebilecek olan Ahlatlıbel Atatürk Parkı doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen kişiler tarafından ziyaret edilmektedir.

İlk başta sadece piknik alanı olarak kullanılsa bile sonradan çeşitli spor etkinliklerinin de yapılmasına imkan sağlanmıştır. Yeni tesislerin inşa edilmesiyle birlikte ise günümüzün en fazla ziyaret edilen parklarından birisi haline gelmiştir.

Haberin Devamı