Seyahat Kiribati nerede, haritası ve komşuları! Kiribati bayrağı, para birimi... Kiribati gezilecek yerler!

Kiribati nerede, haritası ve komşuları! Kiribati bayrağı, para birimi... Kiribati gezilecek yerler!

Paylaş
Kiribati nerede, haritası ve komşuları! Kiribati bayrağı, para birimi... Kiribati gezilecek yerler!

Kiribati, resmi adı ile Kiribati cumhuriyeti olarak bilinir. Bir ada ülkesi olan Kiribati okyanusun ortasında bulunuyor. Başkenti Güney Tarawa olan ülkenin başkenti ayrıca en büyük yerleşim yeridir. Kiribati nerede, para birimi nedir ve bayrağı nasıldır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Kiribati, Pasifik okyanusunda bulunan bir ada ülkesidir. Okyanusun ortasında bulunan bu ülke adını Gilbert adalarından almıştır.

Haberin Devamı

KİRİBATİ NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI

Kiribati, okyanusun ortasında yer alan takımada ülkesidir. Ülkenin adı takımadalarına ismini vermiş olan Gilbert adalarından almaktadır. Kiribati bir ada ülkesi olduğundan hiçbir kara komşusu yoktur. Solomon adaları, Tuvalu, Marshall adaları, Nauru ve Mikronezya dışında Fransa'ya bağlı Fransız Polinezyasıyla da deniz sınırı vardır.

Kiribati hem ekvatordan hem de 180. boylamdan geçen bir ülkedir. Ülkenin nüfusu son verilere göre 119.449 olarak tespit edilmiştir. Kiribati'nin başkenti Güney Tarawa olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda en büyük yerleşim merkezi olan Güney Tarawa 2010 senesindeki nüfusa göre 50.182 kişinin yaşadığı bir bölgedir.

Ülkede yaşayanların yarısı başkentte yaşar. Başkentte ayrıca uluslararası bir havalimanı da yer alır. Ülkede resmi dil olarak İngilizce ile Kiribatice dili konuşulmaktadır. Kiribati ile Türkiye arasında 9 saat vardır ve Kiribati ülkemize göre 9 saat daha ileridedir.

Haberin Devamı

KİRİBATİ BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

Ülkenin bayrağının üst yarısı yatay olarak konumlandırılmış kırmızı şeritten oluşmuştur. Bayrağın alt kısmında birbirini takip eden üç tane mavi ve üç tane beyaz dalga vardır. Kırmızı bölgenin mavi-beyaz dalgalı bölümle birleştiği yerde doğan güneş ve güneşin üzerinde uçan Fregat kuşu vardır.

Fregat kuşu gücü ve özgürlüğü temsil eder ve aynı zamanda ülkenin ulusal sembolüdür. Kiribati ülkesinde para birimi olarak da Avustralya doları kullanılır.

 KİRİBATİ GEZİLECEK YERLER!

  • Tabuaeran: Amerikalı bir kaptan tarafından keşfedilmiş olan bu bölge Hawaii adalarına yakındır. 110 metrekarelik bir alanda bulunan bu adada 3000 kişi yaşamaktadır.
  • Rawaki Adası: Vahşi yaşam bölgesiyle ünlenen bu ada ülkedeki popüler adalar arasındadır. Doğanın en güzel manzaralarından birine sahip olan bu ada hayvan türleri bakımından da zengindir.
  • Betio: 154 hektarlık yüz ölçümüne sahip olan şirin bir ada parçasıdır. Ülkenin başkentinin en büyük ilçesi olan Betio ana liman olma özelliğine sahiptir.

 

 Abaiang: Ortalama 5500 kişinin yaşadığı bu yerde yerli halka Apia denmektedir. Enfes manzarası ve bakir doğası ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Ülkeye gelen turistlerden birçoğu Abaiang adasını da ziyaret etmektedir.