Seyahat Paraguay nerede, haritası ve komşuları! Paraguay bayrağı, para birimi... Paraguay gezilecek yerler!

Paraguay nerede, haritası ve komşuları! Paraguay bayrağı, para birimi... Paraguay gezilecek yerler!

Paylaş
Paraguay nerede, haritası ve komşuları! Paraguay bayrağı, para birimi... Paraguay gezilecek yerler!

Paraguay Amerika kıtasının ortasında bulunan bir ülkedir. Resmi adı Paraguay Cumhuriyeti olan ülke 14 Mayıs 1811 tarihinde bağımsızlığını ilan etmiştir. Güney Amerika'nın en büyük ülkelerinden Brezilya ve Arjantin ile sınır komşusudur. Paraguay bayrağı nasıldır, gezilecek yerleri nerelerdir ve para birimi nedir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Paraguay, 1811 senesinde bağımsızlığını ilan etmiş bir Amerika kıtası ülkesidir. Ülkede ortalama yaşam süresi kadınlarda 76, erkeklerde de 72'dir.

Haberin Devamı

 PARAGUAY NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI

Paraguay, Amerika kıtasında bulunan bir ülkedir. Güney Amerika'nın en büyük ülkelerinden olan Arjantin ve Brezilya ile sınır komşusu olan ülkenin kuzeyinde de Bolivya bulunur. Denize kıyısı olmayan Paraguay'da tropikal iklim hakim olur. Yağışın az olduğu ülkede ortalama sıcaklık da 20 derecenin üzerindedir.

PARAGUAY BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

Paraguay bayrağı 1842 senesinden beri kullanılır. Mavi, beyaz ve kırmızı renklerden oluşan bayrağın en önemli özelliği ön ve arka yüzeyinde farklı armaların olmasıdır. Arkasında aslan arması bulunurken önünde devletin resmi arması yer almaktadır. Aslanın elindeki Frigya başlığı da ülkenin tarihini yansıtır. Paraguay'da para birimi olarak Paraguay guaranisi kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

PARAGUAY GEZİLECEK YERLER

 La santisima trinidad de parana: 1993 senesinde UNESCO dünya mirası listesine girmiş olan eski bir yerleşim yeridir. Güney Amerikalı misyonerler tarafından kurulmuş olan bu alanda çan kulesi, kilise ve manastır gibi yapılar vardır. Yerel halk tarafından Trinidad harabeleri olarak da bilinen bu yerin geçmişi 17. yüzyıla kadar uzanmaktadır.

Panteon nacional de los heroes: Paraguay'ın başkenti olan Asuncion'da bulunan Paraguay ulusal kahramanlar anıtı şehirdeki sembol yapılar arasındadır. Buranın yapımına 1863 senesinde başlanmıştır fakat savaş dolayısı ile 70 senede tamamlanmıştır. Anıtın etrafında ülkedeki kutlama törenleri ve gösteriler yapılır.

Asuncion cathedral: Asuncion katedrali başkent Asuncion'da bulunur. Tarihi şehir merkezinde yer alan katolik ibadethanesi etkileyici mimarisi ile dikkat çeker. Bölgeye gelen turistlerin ziyaret ettiği bu yer etkileyici mimarisi ile ziyaretçilerin beğenisini toplar.

Centro de artes viruales museo del barro: Latin Amerika sanatına merakı olan kişilerin gözdesi olan bu müze Çömlek müzesi olarak da bilinir. Müzede birbirinden ilginç resimler, masklar, çanaklar, çömlekler ve çamurdan yapılan heykeller vardır. Ülkenin kültürel dokusuyla ilgili detayları barındıran bu müze turistlerin ilgisini çeker.

Haberin Devamı

Cerro cora national park: 5.053 hektarlık bir alanda olan doğal koruma alanı 1976 senesinde kurulmuştur. Yeşilin tüm tonlarını içinde barındıran bu parkta arkeolojik alanlar ve rekreasyon alanları vardır.