Seyahat Pakistan nerede, haritası ve komşuları! Pakistan bayrağı, para birimi... Pakistan gezilecek yerler!

Pakistan nerede, haritası ve komşuları! Pakistan bayrağı, para birimi... Pakistan gezilecek yerler!

Paylaş
Pakistan nerede, haritası ve komşuları! Pakistan bayrağı, para birimi... Pakistan gezilecek yerler!

Pakistan, 1947 senesinde Hindistan'dan ayrılmış ve bağımsızlığını ilan etmiş bir ülkedir. Asya'nın Afrika kıtasına yakın kısmında bulunan Pakistan'ın batısında umman denizi vardır. Ülkenin yüz ölçümü de 770.880 kilometre kare olarak bilinir. Pakistan bayrağı nasıldır, para birimi nedir ve gezilecek yerleri nerelerdir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik

Pakistan dünyanın 33. büyük ülkesidir ve Asya'nın Afrika kıtasına yakın kısmında yer almaktadır. Pakistan 1947 senesinde bağımsızlığı ilan etmiş ve ülke olmuştur.

Haberin Devamı

PAKİSTAN NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI

Pakistan, resmi ismi ile Pakistan İslam Cumhuriyeti olarak bilinmektedir. Asya'da bulunan İslam devletlerinden biri olan Pakistan 1947 yılında Hindistan'dan ayrılmış ve ayrı bir devlet olmuştur. Asya'nın Afrika kıtasına daha yakın olan kısmında bulunan Pakistan bayrağını da 1947 senesinde ilan etmiştir.

Pakistan'ın batısında Umman denizi, kuzeyinde Çin, kuzeybatısında ise İran ile Afganistan bulunmaktadır. Pakistan ile Türkiye arasında 2 saat saat farı vardır. Pakistan, ülkemize göre 2 saat daha ilerdedir. Sıcak bir iklime sahip olan Pakistan'ın çoğu yerinde hava sıcaklığı değişkendir. Havanın sıcaklığı yüksekliğe bağlı olarak değiştiği için ya aşırı sıcak ya da kutup iklimi özellikleri görülür.

Haberin Devamı

PAKİSTAN BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

Pakistan ülkesi para birimi olan rupi kullanmaktadır. Rupinin simgesi de Rs olarak tespit edilmiştir. Pakistan'ın ulusal bayrağı 1906 senesinde Syed Amir ud Din tarafından Hindistan Müslümanları için tasarlanmıştır. Daha sonra Pakistan tarafından geliştirilmiş ve 11 Ağustos 1947 senesinde de ulusal bayrak ilan edilmiştir.

Pakistan bayrağında zemin yeşildir ve beyaz ile hilal ve beş köşeli yıldız bayrağın ortasındadır. Yeşil renk İslamiyet dinini, hilal ilerlemeyi ve yıldız da gelecek aydınlık günleri temsil etmektedir.

PAKİSTAN GEZİLECEK YERLER

Lahor Kalesi: Ülkede eski babür mimarisinin örneklerini görebileceğiniz Lahor kalesi halk arasında eski kale olarak da bilinmektedir. UNESCO dünya mirasları listesine 1981 senesinde girmiş olan lahor kalesi içinde 21 anıt ile 2 müze bulunur.

Şalemar Bahçeleri: Babür tarzında bahçe kompleksi olan şalemar bahçesi 1637 senesinde İmparator şah Cihan tarafından tamamlanmıştır. Bahçe UNESCO tarafından dünya mirasları listesinde bulunmaktadır ve Pers cennet bahçesi olarak da bilinir.

Badshahi Camii: Güney Asya'daki ikinci büyük cami olan Badshahi camii Babür imparatoru Ebul Muzaffer Muhyidden Muhammed tarafından yaptırılmış bir camiidir. Ülkedeki en önemli dini yapılar arasında yer alan bu camii Cuma namazlarının kılındığı yerdir. 276 bin metrekarelik bir alanda yer alan Badshahi camii 110 bin kişilik bir kapasiteye sahiptir.

Haberin Devamı