Seyahat Panama nerede, haritası ve komşuları! Panama bayrağı, para birimi... Panama gezilecek yerler!

Panama nerede, haritası ve komşuları! Panama bayrağı, para birimi... Panama gezilecek yerler!

Paylaş
Panama nerede, haritası ve komşuları! Panama bayrağı, para birimi... Panama gezilecek yerler!

Panama, Orta Amerika'da bulunan bir ülkedir. 3 Kasım 1903 tarihinde kurulmuş olan Panama'nın yüz ölçümü 75.517 kilometrekaredir. Panama'nın resmi ismi Republica de Panama olarak karşımıza çıkar. Panama komşuları kimlerdir, para birimi nedir ve gezilecek yerler nerelerdir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Amerika kıtasında bulunan Panama'nın kuzeydoğusunda Kosta Rica, güneybatısında da Kolombiya vardır. Panama'da tropikal iklim vardır ve yıllık sıcaklık ortalaması da 27 derecedir.

Haberin Devamı

 PANAMA NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI

Orijinal adı Republica de Panama olan ülke Amerika kıtasında bulunmaktadır. Coğrafi konumu bakımından tropikal iklimin hakim olduğu ülkede yıllık sıcaklık ortalaması 27 derecedir. Bu nedenle ülkede yaz turizmi oldukça gelişmiştir.

Kuzeydoğusunda Kosta Rica, güneybatısında da Kolombiya ile komşudur. Ortalama yaşam süresi erkeklerde 75, kadınlarda da 81 olarak tespit edilmiştir. Panama nüfusunun %60'ından fazlası Mestizo ismindeki halktan oluşur.

PANAMA BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

Panama bayrağı dört parçaya bölünmüştür ve sağ alt ile sol üst kısmı beyazdır. Sağ üst kısmı kırmızı, sol alt kısmı da mavidir. Sol üst beyazda mavi, sağ alt beyazda ise kırmızı birer yıldız vardır. Panama'da para birimi olarak ABD doları ile Panama balboası kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

PANAMA GEZİLECEK YERLER

Panama kanalı: Dünyada insan yapımı şeklinde inşa edilen en büyük mimari eserlerden biri olan Panama kanalı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerdendir. Kanalı ve çevresini daha yakından görmek isteyenler ücretini ödeyerek bu deneyimi yaşayabilmektedir. Atlas ile Büyük okyanusu birbirine bağlayan ve 77 kilometre uzunluğunda olan b kanal 1914 senesinden beri hizmet vermektedir.

The Old City: Ülkenin başkenti bulunan Panama City'de bulunan The Old City ülkenin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtmaktadır. Geçmiş zamanlarda şehir merkezi olarak kullanılan ve San Felipe ya da Casco Antiguo olarak da bilinen bu yer en çok ziyaret edilen yerlerdendir.

Bocas del toro: İncecik kumları ve turkuaz rengindeki suyu ile filmleri ansıtan bir adadır. Okyanus'ta yüzmek isterseniz bu adanın yerel halkına karışıp farklı detayları da keşfedebilirsiniz.

The Lost Waterfalls: Chiriqui bölgesinin kuzeyinde bulunan Boquete'de görülebilecek The Lost Waterfalls, göz alıcı güzelliği ile ilgi odağı olmaktadır. La amistad ulusal parkının yakınında olan bu yerde rafting yapabilir, doğa yürüyüşü gerçekleştirebilirsiniz.

Metropolitan National Park: Doğayı ve hayvanları sevenler için cennet gibi bir yer olan bu park kelebekler, geyikler ve kuşlara ev sahipliği yapmaktadır. Çocuklu aileler şehrin karmaşasından kaçmak için sık sık Metropolitan National Park'ı ziyaret ederler.

Haberin Devamı