Seyahat Maldiv adaları nerede, haritası ve komşuları! Maldiv adaları bayrağı, para birimi... Maldiv adaları gezilecek yerler!

Maldiv adaları nerede, haritası ve komşuları! Maldiv adaları bayrağı, para birimi... Maldiv adaları gezilecek yerler!

Paylaş
Maldiv adaları nerede, haritası ve komşuları! Maldiv adaları bayrağı, para birimi... Maldiv adaları gezilecek yerler!

Maldiv adaları, Asya kıtası ile Hint okyanusunda yer alan bir ülkedir. Resmi ismi Maldiv cumhuriyeti olan ada 1192 adadan oluşur. Bu adalardan yalnızca 305 tanesinde yerleşim vardır. Maldiv adaları nerede, komşuları kimlerdir ve gezilecek yerleri nelerdir detayları ile derledik.

Maldiv adalarında toplam 1192 ada olmasına rağmen bu adaların yalnızca 305 tanesinde yerleşim yeri bulunur. Asya kıtasında bulunan ada toplam 297,8 kilometrekaredir.

Haberin Devamı

 MALDİV ADALARI NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI

Hint okyanusunda bulunan Maldiv adalarının sınır komşusu yoktur. Maldiv adalarına en yakın ülkeler arasında Sri Lanka ile Hindistan bulunmaktadır. Coğrafi konumu dolayısı ile adada görülen iklim tropikal iklimdir. Adada yıllık ortalama su sıcaklığı 28 derece olarak bilinir.

 Kuzeyinde bulunan adalarda genelde Muson iklimi görülür. Bu adalarda Nisan ile Haziran ayları arasında da muson yağmurları yağmaktadır. Toplam 25 şehirden oluşan Maldiv adalarının en bilinen şehirleri Gan, Naifaru, Midu, Male ve Viligli şehirleridir.

 Her sene yaklaşık 2 milyon kişinin tatil yapmak için Maldiv adalarına gittiği bilinmektedir. Maldiv adalarının başkenti Male olarak karşımıza çıkar. Male'de çok fazla pansiyon ve otel olduğundan kişiler tatillerini burada geçirmek isteyebilir.

Haberin Devamı

MALDİV ADALARI BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

Maldiv adalarının ilk bayrağı kırmızıdır ve üzerinde hiçbir simge yoktur. 1903 senesinden sonra bayrağın soluna şerit ve ortasına hilal eklenmiştir. 1953 senesinde hükümet değişikliğe giderek bayrağa yeşil dikdörtgen eklenmiştir.

Hilal İslamiyet'i simgelerken kırmızı renk ile bağımsızlık mücadelesi, yeşil ile barış ve hoşgörü temsil edilir. Maldiv adalarında para birimi olarak Maldiv Rufiyası kullanılır.

MALDİV ADALARI GEZİLECEK YERLER

Bathala adası: Ari Atoll'un kuzeyinde yer alan bu adam incecik ve yumuşak kumsala sahiptir. Bakir doğası ile göz kamaştıran Bathala adasına Male şehrinden deniz uçağıyla veya sürat teknesiyle ulaşmak mümkündür. Bu adada tatil yapmak ya da huzur dolu zamanlar geçirmek mümkündür.

Victory batık gemisi: Dalış meraklısı olan kişilerin en çok burayı ziyaret ederler. 1981 senesinde batmış olan bu gemi Hint okyanusunun 115ft derinliğinde yer almaktadır. Bu gemi birçok deniz canlısına yuva olmuştur. Deniz kaplumbağaları, köpek balıkları ve yarasa balıklarını bu gemide görmek mümkündür.

Hukuru miskiiy camisi: Ülkenin sahillerinde berrak suların ve güneşin tadını çıkardıktan sonra biraz da tarihi yerleri görmek gerekir. Tarihi yerlerden biri olan Hukuru Miskiiy Camii 1656 senesinde İbrahim İskender tarafından yaptırılmıştır. Turistlerin görmesi gereken yerler arasında yer alan Hukuru miskiiy camii oldukça eskidir.

Haberin Devamı