Seyahat Macaristan nerede, haritası ve komşuları! Macaristan bayrağı, para birimi... Macaristan gezilecek yerler!

Macaristan nerede, haritası ve komşuları! Macaristan bayrağı, para birimi... Macaristan gezilecek yerler!

Paylaş
Macaristan nerede, haritası ve komşuları! Macaristan bayrağı, para birimi... Macaristan gezilecek yerler!

Macaristan, Orta Avrupa'da bulunan bir ülkedir. Denize kıyısı olmayan Macaristan'ın kuzeyinde Slovakya, batısında Slovenya ve güneyinde de Sırbistan bulunur. Avrupa kıtasında yer alan ülke yüz ölçüm olarak da 93.030 kilometrekaredir. Macaristan nerededir, komşuları kimlerdir, para birimi ve bayrağı nasıldır sizler için derledik.

Macaristan Orta Avrupa ülkelerinden biridir. 2004 senesinde Avrupa birliğine dahil olmuştur.

Haberin Devamı

 MACARİSTAN NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI

Orta Avrupa'da bulunan ve denize kıyısı olmayan bir ülke olan Macaristan Avrupa Birliği'ne 2004 yılında girmiştir. Ülkenin kuzeyinde Slovakya, batısında Slovenya, güneyinde Sırbistan ve doğusunda da Romanya vardır.

Coğrafi konumu itibariyle Avrupa kıtasında yer alan Macaristan Schengen ülkesidir. Ülkenin kuzey kesimleri dağlıktır. Ortalama yaşam süresi ülkenin erkeklerinde 72, kadınlarında ise 79'dur. Macaristan'ın başkenti de Budapeşte olarak karşımıza çıkar.

MACARİSTAN BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

Macaristan'ın resmi bayrağı sırası ile yukarıdan aşağı kırmızı, beyaz ve yeşil renklerden oluşmuştur. 1957 senesinde kabul edilmiş olan bu bayrağın oranı da 1:2 olarak karşımıza çıkar. Macaristan, para birimi olarak da Macar forintini kullanmaktadır. Forint, 100 fillere ayrılmıştır fakat bu filler 1999 senesinden beri kullanılmamaktadır. Macaristan'ın ortalama enflasyon oranı %7, parasının uluslararası kodu ise HUF'dur.

Haberin Devamı

MACARİSTAN GEZİLECEK YERLER

  • Buda Kalesi: Budapeşte'de bulunan Buda kalesi UNESCO dünya mirası listesinde yer alır. Macaristan tarihinin sembolü olan bu kale tasarım bakımından da oldukça kusursuzdur. 1686 kuşatması esnasında yıkılmış olan bir sarayın yerine inşa edilmiştir. 18. yüzyılda Habsburg monarşisi için restorasyona uğramış ve içerisinde 200'den fazla oda bulundurmaktadır.
  • Danube: Ülkedeki en popüler dinlenme ve gezi yerlerinden biri de Danube bendi olarak bilinir. Bu bölgeye Visegrad dağlarını geçerek ulaşmak mümkündür. Özellikle doğa tutkunları ve yürüyüş severler tarafından tercih edilir.
  • Tarihi Spa: Zengin kültürel gezi yerleri dışında sağlık turizmi ile de ön plana çıkan bir ülkedir. Ülkenin birçok yerinde tarihi spa tesisleri bulunur. Geleneksellerin yanında modern tasarımlı olan spalar da mevcuttur. Macaristan ülkesindeki spaların geçmişi Romalılara kadar uzanır.
  • Tihany: Balaton gölündeki en popüler tatil yerlerinden biri olan Tihany yürüyerek keşfedilmesi gereken bir yerdir. Güneybatı bölümü trafiğe kapatılmıştır ve yürüyerek keşif yapılması gerekir.
  • Lillafüred Mağaraları: Bükk dağlarında bulunan lillafüred, popüler spa merkezlerinden biridir. İlginç yapılı mağaraları ile de ünlü olan bu yer sarkıt oluşumları ile dikkat çeker. Daha çok macera seven kişiler Buz devrine ait kalıntıları da barındıran Szeleta mağarasını da ziyaret edebilir.