Seyahat Beyaz Rusya nerede, haritası ve komşuları! Beyaz Rusya bayrağı, para birimi... Beyaz Rusya gezilecek yerler!

Beyaz Rusya nerede, haritası ve komşuları! Beyaz Rusya bayrağı, para birimi... Beyaz Rusya gezilecek yerler!

Paylaş
Beyaz Rusya nerede, haritası ve komşuları! Beyaz Rusya bayrağı, para birimi... Beyaz Rusya gezilecek yerler!

1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılması ile beraber bağımsızlığını ilan etmiş ülkelerden biri beyaz Rusya’dır. Aynı zamanda Avrupa'nın merkezi ile beraber Doğu Avrupa'da yer alan bir ülkedir. Beyaz Rusya nerede, haritası ve komşuları! Beyaz Rusya bayrağı, para birimi... Beyaz Rusya gezilecek yerler hakkında merak edilenleri derledik.

Beyaz Rusya kendi bağımsızlığını 1991 yılında ilan etmiş bir Rus ülkesi olarak öne çıkar. Günümüzde hala Rusya tarafında yer alan müttefik olarak devam eder. Bununla beraber kendi resmi parası, bayrağı ve aynı zamanda Cumhuriyeti bulunduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

BEYAZ RUSYA NEREDE?

Beyaz Rusya Avrupa ülkesi olarak öne çıkar. Aynı zamanda daha detaylı şekilde Avrupa'nın merkezi ile birlikte Doğu Avrupa'da bulunur. Diğer yandan 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılması ile birlikte bağımsızlığını ilan etmiş olan bir ülke olarak ele alınır.

BEYAZ RUSYA HARİTASI VE KOMŞULARI

Avrupa'da olması ile birlikte Beyaz Rusya'nın çevresinde birçok farklı sınır komşusu bulunur. Batısında Polonya, kuzeybatısında Litvanya, kuzeyde Letonya ve doğuda ise Ukrayna ile Rusya yer alır. Etrafını çevreleyen bu ülkeler ile beraber stratejik açıdan önemli bir konuma sahiptir.

BEYAZ RUSYA BAYRAĞI

Beyaz Rusya tarafından resmi olarak temsil edilmesi ile birlikte bu ülkenin gönderi çekilen bir bayrağı bulunmaktadır. Beyaz zemin üzerine kırmızı süsleme desenlerinin bulunduğu Beyaz Rusya bayrağı, aynı zamanda iki farklı renkten oluşmaktadır.

Haberin Devamı

 Bayrağın sol tarafında bir sütün halinde desenler yer alırken, sağ tarafın üst bölümünde kırmızı ve altında ise yeşil renk bulunur. Bayrak içerisinde aynı zamanda kırmızının daha üstün olduğunu söylemek gerekir.

 BEYAZ RUSYA PARA BİRİMİ

Beyaz Rusya para birimi adından da ortaya çıktığı gibi Beyaz Rusya Rublesi olarak öne çıkar. Aynı zamanda döviz kapsamında uluslararası düzeyde geçerliliği olan resmi bir para birimidir. Bu doğrultuda paranın uluslararası düzeyde kullanım kısaltması ise BRY kodu üzerinden öne çıkar. Bu kod ile birlikte bütün farklı paralar üzerinden döviz kapsamında çevrilme imkanını resmi olarak sağlamaktadır.

BEYAZ RUSYA GEZİLECEK YERLER

Bir Avrupa ülkesi olması ile birlikte özellikle mimari açıdan Beyaz Rusya gezilecek birçok farklı güzel yer bulunmaktadır.

  •  Mir Castle
  •  George of Saint simon and Helena
  •  National academic Bolshoi Opera and ballet theatre
  •  Dudutki
  •  Belarussian State museum of The history of the great

Bu gibi aha oldukça fazla sayıda hem doğal hem de mimari açıdan görülmesi gereken yerleri olduğunu söylemek gerekir.