Seyahat Muğla haritası: Muğla ilçeleri nelerdir? Muğla hangi bölgede yer alır?

Muğla haritası: Muğla ilçeleri nelerdir? Muğla hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Muğla haritası: Muğla ilçeleri nelerdir? Muğla hangi bölgede yer alır?

Türkiye'nin en turistlik ve ilgi gören şehirlerinden biri olan Muğla, birçok tarihi yerleri ve ilçesi bulunmaktadır. Denize kıyısı olması ile dikkat çeken il hakkında Muğla Haritası, Muğla ilçeleri nelerdir? Muğla hangi bölgede yer alır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Yaz turizmin yoğun yaşandığı ​​​​Bodrum ve Marmaris gibi ilçelere sahip olan Muğla ili Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden biridir. Topraklarının bir bölümü Akdeniz Bölgesinde yer alır. Muğla Türkiye'nin en kalabalık 24. ili olarak geçer. Hem tarihi yönden hem de turistlik özellikleri açısından büyük bir öneme sahip olan Muğla'nın büyük bir kısmı Türkiye'nin güneybatısında yer alır.

Haberin Devamı

MUĞLA HARİTASI

Ülkemizde yer alan 81 ilden birisi olan Muğla yazın büyük göç alan iller arasındadır. Muğla Türkiye'nin Güneybatısında bulunan bir şehir olarak bilinir. Antalya, Denizli, Aydın, Burdur illeri Muğla'nın komşu olan illeridir. Aynı zamanda Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine de sahip olması ile tanınır.

MUĞLA’NIN İLÇELERİ NELERDİR?

Muğla'da yer alan ilçeler, Bodrum, Fethiye, Milas, Marmaris, Datça, Kavaklıdere, Dalaman, Köyceğiz, Ula, Yatağan, Ortaca, Seydikemer ve Menteşe'dir.

Her yıl milyonlarca yabancı ve yerli turiste ev sahipliği eden Bodrum, Muğla'nın en işlek ve kalabalık ilçesidir. Bodrum Antik Tiyatro ve Halikarnas Mozolesi başta olmak üzere birçok gezilecek yeri bulunmaktadır. Her sene Bodrum'u ziyaret eden yabancı turist sayısı ise binde 5 - 15 oranında artış göstermektedir.

Haberin Devamı

Önemli turizm merkezlerinden bir başka ilçesi olan Fethiye, Muğla ilinin en büyük ikinci ilçesidir. Fethiye ilçesinin sınırları dahilinde yer alan Saklıkent Milli Parkı, ülkemizin en fazla ziyaret edilen milli parkları arasındadır. Bununla birlikte ilçedeki adalar da önemli bir turizm geliri sağlamaktadır. Vadiler ise birçoğu tarımsal faaliyetler için oldukça uygundur.

Milas, nüfusu 140.000 olarak Muğla'nın en büyük 3. ilidir. Ayrıca Muğla'ya bağlı 130 üzerinde mahalle bulunmaktadır. Milas ilçesinde tarihi pek çok yerleşim yeri vardır. İlçedeki Labranda Antik Kenti ise, M.Ö 4. Y.Y'da inşa edilmiştir.

Marmaris, Kleopatra Adasının bulunduğu ilçe, şehrin en çok turist alan ilçesidir.

Datça ilçesi ise koyları ve antik kentleri ile meşhurdur. Aynı zamanda Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmiştir.

Kavaklıdere ise Muğla'nın en az nüfusa sahip ilçesidir.

MUĞLA HANGİ BÖLGEDE YER ALIR??

Türkiye'nin Güneybatısında bulunan Muğla ili Ege Bölgesinde yer alır. Ancak bulunduğu konum nedeniyle bir kısmı Akdeniz Bölgesinde bulunmaktadır. Bu nedenle Muğla ili hem Ege Bölgesine hem de Akdeniz Bölgesine ait bir ildir.