Seyahat Petra antik kenti nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Petra Antik Kenti hangi şehirde, nereye bağlı?

Petra antik kenti nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Petra Antik Kenti hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Petra antik kenti nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Petra Antik Kenti hangi şehirde, nereye bağlı?

Hem kültür hem de tarihi açıdan dünyanın en önemli bölgelerinden biri Petra antik kentidir. Her sene yoğun şekilde turist çeken Petra antik kenti, aynı zamanda Orta doğunun önemli simgeleri içerisinde yer alır. Petra Antik Kenti nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Petra Antik Kenti hangi şehirde, nereye bağlı? Petra antik kenti hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Antik döneme uzanan ve önemli bir uygarlığın temsili olarak öne çıkan Petra antik kenti, aynı zamanda dünya çapında koruma altındadır. Her sene yoğun şekilde turist akınına uğrayan bu Antik Kent, aynı zamanda oldukça geniş bir yapıya sahiptir.

Haberin Devamı

 PETRA ANTİK KENTİ NEREDE?

Her sene farklı mevsimlerde En çok ziyaret edilen bölgelerden biri Petra antik kentidir. Çünkü Ortadoğu'nun simgesi olmasının yanı sıra aynı zamanda kültürel ve tarihi açı ile önemli yer taşır. Bu bağlamda Petra antik kentinin Ürdün ülkesinde olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda Ürdün'de yer alması ile beraber Vadi Musa bölgesinde de bulunduğunu ifade etmek gerekir.

PETRA ANTİK KENTİ GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Petra antik Kenti'ne gidildiği vakit bu kent ile aynı zamanda birçok farklı gezilecek yer bulunmaktadır. Özellikle her sene pek çok tarihi uzman, arkeolog ve aynı zamanda turistlerin uğradığı yer olarak öne çıkar.

  •  The treasury
  •  Siq
  •  Wadi rum protected area
  •  The monastery
  •  Amman Kalesi
  •  Great Temple
  •  Royal Tomps

Bu gibi yukarıda verilen birçok farklı seçenek ile birlikte gezilmesi gereken değişik yerler bulunmaktadır. Her biri tarihi ve kültürel açıdan birçok farklı uygarlığa şahitlik etme imkanı vermektedir.

Haberin Devamı

PETRA ANTİK KENTİ HANGİ ŞEHİRDE?

Dünya çapında tarihi ve kültürel açıdan bilinen en önemli yerlerden biri Petra antik kentidir. Adından da anlaşılacağı üzere antik döneme kadar uzanan yüzlerce yıllık tarihi eşliğinde, çok önemli yere sahip olduğunu söylemek mümkün. Bu bağlamda genel çerçevede Petra antik kenti Ortadoğu'da yer almaktadır. Ülke açısından ele alındığı zaman ise Ürdün ülkesinde bulunduğunu söylemek gerekir.

PETRA ANTİK KENTİ NEREYE BAĞLI?

Petra antik kenti Ortadoğu'da yer alan Ürdün'e bağlıdır. Hava Yolları ya da karayolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım eşliğinde Ürdün üzerinden antik kente erişim sağlar. Özellikle Orta Doğu'nun en önemli simgelerinden biri olarak öne çıkan Kent, ersine yoğun şekilde aktif turist çekmektedir. Aynı zamanda Türkiye'den de özellikle yaz aylarında çok fazla turistin Uğrak yerlerinden biri olduğunu söylemek mümkün.